1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Duyuru yapıldı! Elektrik faturasıyla PTT’ye giden herkese ödeme yapılacak
Duyuru yapıldı! Elektrik faturasıyla PTT’ye giden herkese ödeme yapılacak

Duyuru yapıldı! Elektrik faturasıyla PTT’ye giden herkese ödeme yapılacak

Soğuk havaların gelmesiyle elektrik tüketimi de çoğaldı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara kış yardımına başlandı. Buna göre, elektrik faturasına destek sağlanıyor. Dar gelirliler talep etmesi üzerine elektrik fatura desteğinden yararlanabiliyor.

A+A-

Dondurucu soğukların gelmesiyle elektrik tüketimi de arttı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara kış yardımı yapılmaya başlandı. Buna göre, elektrik faturasına destek sağlanıyor. Dar gelirli kişiler talep etmesi üzerine elektrik fatura desteğinden yararlanabiliyor.

206 TL VERİLECEK

Elektriğe gelen zamlar ve elektrik tüketiminin arttığı bu dönemde birçok vatandaş elektrik faturası desteğinden yararlanmak için araştırma yapmaya başladı. Elektrik faturası yardımının detayları belli oldu. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Destek miktarı kişi sayısına göre değişiyor. 1-2 kişilik aile için ödeme miktarı 103 lira olarak belirlendi. Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği 4 kişilik aile için 206 liraya çıkıyor.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NEDİR?

Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için oluşturulmuş bir destek türüdür. Elektrik tüketim desteğinden yararlanabilen vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler

ELEKTRİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Elektrik faturası desteği almak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek fatura desteğinden yararlanabiliyor. Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağılı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar elektrik fatura desteği sağlanıyor. Yeni dönemde bu destekten faydalanmak isteyen kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı yaşayan kişiler evlerinden çıkmadan internet üzerinden destek başvurusu yapabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.