1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Dünya Üzerinde Artık Kullanılmayan Telefonlar 58 Uçaktan Daha Fazla Ağırlığa Sahip!
Dünya Üzerinde Artık Kullanılmayan Telefonlar 58 Uçaktan Daha Fazla Ağırlığa Sahip!

Dünya Üzerinde Artık Kullanılmayan Telefonlar 58 Uçaktan Daha Fazla Ağırlığa Sahip!

Yeni yapılan araştırmaya göre kullanılmayan telefonların büyüklüğü ele alınmaya çalışıldı. Bu araştırmada toplam 27 ülke içerisindeki artık kullanılmayan telefonlar hesaplandı. Evin içinde bulunan, ancak artık kullanımda olmayan telefonlar da araştırmada yerini aldı. Artık kullanılmayan telefonlar 58 uçaktan daha fazla ağırlığa sahip.

A+A-

Günümüzde kişilerin en çok yaptığı eylemlerden birisi de alışveriş yapmaktır. Her sene piyasaya yeni model telefonlar çıkıyor ve kişiler ellerindeki telefonları değiştiriyorlar. Yeni çıkan akıllı telefonu almak isteyen kullanıcılar, ellerindeki telefonu bir kenara koyuyorlar.

Toplamda 27 ülke ele alınarak bir araştırma yapıldı ve insanların kullanmadıkları telefonların ağırlığı hesaplandı. Yapılan hesaplamalara göre yalnızca telefonlardan 23.964 ton elektronik atık bulunuyor. Bu ağırlık ise 58 uçaktan daha fazla bir ağırlığa karşılık geliyor.

İsveçlilerin Kullanmadıkları Telefonlar

Toplamda 27 ülke üzerinden gerçekleştirilen inceleme sonucunda, kişilerin telefonlarını hala ellerinde tuttukları fark ediliyor. En fazla dikkat çeken ülkelerden birisi de İsveç oluyor. İsveç’te yaşayan halk, ellerindeki telefonları evlerine koyuyor ve yenisini aldıklarında da ellerindekini vermiyorlar. İsveç üzerinde, her insan için artık kullanılmayan telefon miktarı 1,31’e denk geliyor.

Evlerde bulunan telefonlar tek başlarına maddi olarak çok düşünülmese bile birleşince daha yüksek bir miktarı ortaya çıkartıyorlar. Artık kullanılmayan ve kenarda duran telefonlar toplamda 2,2 milyar $ değerinde malzeme içeriyor.

Araştırma içerisine dahil edilen ülkeler arasında Danimarka da bulunuyor. Danimarka üzerinde yaşayan kişiler kullanılmayan telefonlar için satış ya da hediye yolunu deniyorlar. Bu nedenle de ülke üzerinde yaşayan %49’luk kesim tek telefon ile yaşamını sürdürüyor. Polonya ve Fransa’da da %41 oranında telefonların artık kullanılmaması görülüyor. %59 oranındaki kesim telefonlarını saklarken, geriye kalan kişiler telefonlarını başkasına veriyorlar.

27 ülke için yapılan araştırmada toplamda 23.964 ton elektronik atık olduğu tespit edildi. Bu ağırlık ise dünyanın en ağır hayvanı olarak kabul edilen bir mavi balinadan daha ağır. Toplamda 138 adet mavi balinanın ağırlığına eşit olarak elektronik atık dünya üzerinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.