1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dul Ve Yetim Maaşlarında Sürpriz Gelişme..! SSK ve BAĞ-KUR Artışı Duyurdu..! 4500 Lira...
Dul Ve Yetim Maaşlarında Sürpriz Gelişme..! SSK ve BAĞ-KUR Artışı Duyurdu..! 4500 Lira...

Dul Ve Yetim Maaşlarında Sürpriz Gelişme..! SSK ve BAĞ-KUR Artışı Duyurdu..! 4500 Lira...

Temmuz ayında emekli maaşlarında artış ve dullar ve yetimler için ücretlerde artış bekleniyor. SSK ve BAĞ – KUR emeklilerihayatını kaybederse zam hakkına sahiptir. Dullar ve yetimlerin maaşı nasıl artar? Ücretler ne zaman yükseltilecek? Tüm detaylar sizlerle...

A+A-

Temmuz ayında emekli maaşlarında artış ve dullar ve yetimler için ücretlerde artış bekleniyor. SSK ve BAĞ – KUR emeklileri hayatını kaybederse zam hakkına sahiptir. Dullar ve yetimlerin maaşı nasıl artar? Ücretler ne zaman yükseltilecek? 

Yılın ilk yarısı göz önüne alındığında ve enflasyon rakamlarının netleşmesiyle emekli maaşlarında zam konusu da gündeme geldi. Yılın ilk yarısında enflasyonun ortalama %4.57 oranında artması bekleniyor. Beklenen artış oranıyla en düşük ölüm aylığı 390 liraya, en yüksek ölüm aylığı ise 4500 liraya ulaşacak.

Dul Ve Yetim Aylıkları Ne Olacak

Dul ve yetim aylıkları ile birlikte en son altı aylık enflasyon oranı belirlenecek. Emekli maaşları tüm emekli maaşları için aynı oranda artırılacaktır. Son dönemde açıklanan 4.57 enflasyon oranıyla, emekli maaşlarındaki artış en azından bu seviyede sonuçlandırılacaktır. Yapılacak zamla birlikte dul ve yetimler maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyorlar.

Dullar Ve Yetimlerin Aylık Durumu Ne Olacak?

Aynı oran artışları, emekli maaşları yılda iki kez artırıldığı için ölen emekliler neticesinde hak kazanan dul ve yetimlerin emekli maaşlarına da uygulanır. Ocak-Temmuz maaş zammının ardından yenisi gündeme geldi. SGK'DAN yararlanan dul ve yetimlerin ve BAĞ-KUR’da ölen emeklilerin emekli maaşlarının Cuma günü açıklanması bekleniyor. İlk beş aydaki enflasyon oranının en az %4.57 artacağı bilinirken, açıklanacak enflasyon oranı da merak uyandırıyor.Açıklanan son enflasyon oranına göre en düşük dul ve yetim aylıkları 390 lira, en yüksek dul ve yetim aylıkları ise 4500 lira. Beklendiği gibi, Haziran ayında enflasyon oranı %4.57'nin üzerine çıkarsa, ücret artışları da artacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum