1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Döviz, Altın ve Petrol Fiyatlarında Yükseliş Sürecek Mi?
Döviz, Altın ve Petrol Fiyatlarında Yükseliş Sürecek Mi?

Döviz, Altın ve Petrol Fiyatlarında Yükseliş Sürecek Mi?

Son haftalarda yeniden yükseliş eğilimi gösteren döviz fiyatları nereye gidiyor? Dolar ve Euro seviyesinde yaşanan değişiklikler ve yukarı doğru çıkışlar devam edecek mi? Döviz fiyatları 27 Haziran 2020 günü hangi seviyede? İşte döviz fiyatlarında yaşanan son gelişmeler.

A+A-

Haftaya 6,85 seviyelerinde işlem görerek başlayan dolar, haftanın son günü olan 26 Haziran Cuma günü de seviyesini koruyarak güne aynı fiyatlarla başladı. Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgını sebebiyle bir hayli karışık olan finansal gündem, ekonomilerin yeniden açılmaya karar vermesiyle birlikte yeniden canlanma eğilimi gösteriyor. Uluslararası piyasalarda işlem hacminin artmasıyla artan risk iştahını ise, devam eden virüs salgınında ortaya çıkan vaka artışları frenliyor.

Haftanın son gününde Merkez Bankası tarafından alınan faizin sabit tutulması yönündeki karar sonrası kısa bir düşüş eğilimi gösteren dolar, yeniden toparlanarak 6,85 seviyesine çıkmış bulunuyor. 27 Haziran gününe de yatay bir seyirle başlayan dolar bu güne Euro/TL 7,69 seviyesiyle giriyor. TCMB para politikası kurulu tarafından alınan faizin değişmemesi yönündeki kararı değerlendiren JP Morgan, Merkez Bankasının politika faiz oranını sabit tutarak 8,25 seviyesinde kalacağı yönündeki kararını ‘’ Şahin bir sürpriz’’ olarak değerlendirdi.

Petrol ve Altın Yükselişte

Uzunca bir süredir petrolde yaşanan düşüşler küresel petrol talebinin artacağına yönelik olarak ortaya çıkan iyimser hava sebebiyle yükselmeye başladı. Yaşanan bu iyimser havanın ardından yükselişe geçen ham petrol varil fiyatı % 1,1 artarak 41, 52 dolar seviyesinde yükseldi.

Korona virüs salgınının sarsıcı etkisi ve artan vaka sayıları uzun süredir endişeli bir bekleyişe giren yatırımcıları güvenli limanlara demirlemeye yönlendiriyor. Bu sebeple yatırımcı açısından en güvenli korunak olarak görülen altın dün de yükselişini sürdürerek 3 haftadır süren kazancını sürdürüyor.

27 Haziran gününe 390, 557 olarak başlayan altının hafta sonu bu seviyelerde işlem görmesi bekleniyor. Euro da güne % 0,01 yükselişle başlayarak 7,7185 seviyelerine ulaşırken, bir süredir yükselme eğilimi göstermeye devam eden BIST % 0,46 yükselişle güne 114,688 seviyesinde başlamış bulunuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.