1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar ve Euro kuru ne kadar oldu? Kur yükselecek mi yoksa düşecek mi? Dolar kaç TL 13 Temmuz
Dolar ve Euro kuru ne kadar oldu? Kur yükselecek mi yoksa düşecek mi? Dolar kaç TL 13 Temmuz

Dolar ve Euro kuru ne kadar oldu? Kur yükselecek mi yoksa düşecek mi? Dolar kaç TL 13 Temmuz

Dolar ve Euro kuru ne kadar oldu? Kur yükselecek mi yoksa düşecek mi? Sizler için 13 Temmuz Pazartesi itibari ile döviz kurlarındaki hareketlenmelerini ve detayları ele aldık. İşte tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Döviz kurunda yaşanan hareketlilik ilgili vatandaşlar tarafından çok yakından takip edilmeye devam ediyor. Özellikle de piyasadaki Dolar ve Euro kuruna bağlı çalışan sektör yatırımcıları ve aynı zamanda birikimlerini döviz ile yapmayı tercih eden küçük veya büyük ölçekli yatırımcılar döviz kurlarını yakından araştırıyor. Sizler için 13 Temmuz Pazartesi itibari ile döviz kurlarındaki hareketlenmelerini ve detayları ele aldık. İşte tüm detaylar haberimizde…

Güncel Dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar ve Euro kurundaki gelişmeler en çok da yatırımcıları tarafından araştırılıyor.  Özellikle de son süreçte pandemi kuru doğrudan etkilediği için sürekli bir hareketlilik gözleniyordu. Bu durumda yatırımcıdan sokaktaki vatandaşa kadar herkesin en çok araştırıp merak ettiği konuda da Dolar ve Euro kuru oldu. Dolar kuruna genel olarak baktığımız zaman geçen haftanın kapanış saatlerinde 6,8990 TL üzerinden işlem gördüğünü söylemek mümkündür. Yine haftanın son kapanış gününde dolar fiyatları en düşük 6,9140 TL seviyelerini görürken en yüksek de 6,9160 TL seviyelerini gördü.

Dolar ve Euro fiyatları neden yükselir?

Dolar ve Euro kurunun sürekli neden hareketlilik gösterdiği ve bu durumun nelere bağlı olduğu da yine en çok merak edilen konuların başında yer alıyor. Çünkü Dolar ve Euro kurundaki değişimler birden fazla sektörü ve kesimi aynı anda olumlu ya da olumsuz etkileme gücüne sahiptir. Öreğin salgın sürecinde Dolar ve Euro’da yaşanan hareketliliklere bakılınca global ölçekli her haber akışının ve dünya gündeminin de kurlar üzerinde etkili olduğunu görmek ve söylemek mümkündür. Doların genel olarak kurunu doğrudan etkileyen unsurlar ABD ekonomisi, global ölçekli ekonomik dengeler, alınan FED kararları gibi benzer durumları sıralamak yanlış olmayacaktır. Bunlar gibi pek çok konu ve faktör kurlardaki ani değişimlere sebep olarak gösterilebilir.

Dolar 6,8640 liradan, euro ise 7,7820 liradan haftaya başladı.

İstanbul Kapalıçarışı'da 6,8620 liradan alınan dolar, 6,8640 liradan, 7,78 liradan alınan euro ise 7,7820 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 6,86 liradan, euro ise 7,77 liradan satılmıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.