1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar Düştü Euro Yükseliyor! Yatırımcılar Şaşkın… Dolar kaç tl oldu?
Dolar Düştü Euro Yükseliyor! Yatırımcılar Şaşkın… Dolar kaç tl oldu?

Dolar Düştü Euro Yükseliyor! Yatırımcılar Şaşkın… Dolar kaç tl oldu?

Bu yılın başlarında 5,95 seviyelerinde bulunan Dolar, virüs salgınının görüldüğü ilk dönemlerde yukarı yönlü sert hareketlerle 7,26 seviyesine kadar çıkmıştı. Ancak yaklaşık 15 gündür yatay seyrini sürdürerek 6,85 olan Dolar dar bir aralıkta hareket etmeyi sürdürüyor.

A+A-

Salgının başladığı günlerden bu güne kadar ani dalgalanmalar ve sert hareketler gösteren dolar fiyatı yaklaşık iki haftadır demir attığı 6,85 seviyelerinde kalmaya devam ediyor. Öyle ki birkaç gün öve Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirmeme karar bile doların seyrinde ani yükselişlere sebep olmadı.

Bu yılın başlarında 5,95 seviyelerinde bulunan Dolar, virüs salgınının görüldüğü ilk dönemlerde yukarı yönlü sert hareketlerle 7,26 seviyesine kadar çıkmıştı. Ancak yaklaşık 15 gündür yatay seyrini sürdürerek 6,85 olan Dolar dar bir aralıkta hareket etmeyi sürdürüyor. Piyasaları etkilemesi düşünülen faiz kararları ve bir önceki ayın dış istatistik verilerine belirgin bir karşılık göstermeyen Doların aksine Euro yukarı yönlü hareketini sürdürmeye devam ediyor.

Dolar Sabit Kalmaya Devan Eder Mi?

Ekonomi piyasası uzmanlarına göre doların 6,85 seviyelerinde kalmasının en önemli nedenlerinden biri, kamu bankaları tarafından yapılan müdahaleler. Ancak Doların uluslararası piyasalardaki seyrine bakıldığında sadece kamu bankalarının etkisiyle dengede kaldığı da pek söylenemez deniliyor. Finans uzmanlarının yaptığı analizlere göre dünyada likidite bolluğu görülen bu dönemde ekonomi yönetimi Doların 6,85 üzerine çıkmaması yönündeki çabaları sonuç vermiş gibi görünüyor.

Euro Yükselişe Devam Ederken, Borsa Yatay Seyrediyor

Euro, hafta başından beri küçük oranlarda olsa da yukarı yönlü hareket etmeyi dün de sürdürdü. 2 Temmuz 2020 sabahı piyasaların açılmasından önce 7,7143 seviyelerinde bulunan Euro’nun gün içinde küçük iniş çıkışlarla seviyesini koruması bekleniyor. İMKB verileri de düne yakın bir seyir göstererek yeni güne 115,314 seviyelerinde giriyor. İşte 02.Temmuz.2020 günü piyasa açılış fiyatları;

  • Dolar:   6,8475
  • Euro: 7,7185
  • BIST: 115314,98
  • Altın: 388,978

Piyasalarda corona virüsüne bağlı ikinci dalga endişesi sürerken, yatırımcıların hangi yatırım araçlarında kalmaya devam edeceği de belirsizlik göstermeye devam ediyor. Tüm dünyada artan yeni corona vakaları ve buna bağlı ölüm oranları sebebiyle büyük yatırımcıların bir süre daha riskli alanlardan uzak duracağı tahmin ediliyor. Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanacak olması da piyasanın alacağı pozisyonu belirlenmesinde önemli bir etken olarak görülürken yatay seyrin hafta sonuna kadar süreceği düşünülüyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.