1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dolar borcu olan vatandaşlar o tarihi beklesin! Doların 25 TL'ye düşeceği tarih sızdırıldı! İşte Detaylar...
Dolar borcu olan vatandaşlar o tarihi beklesin! Doların 25 TL'ye düşeceği tarih sızdırıldı! İşte Detaylar...

Dolar borcu olan vatandaşlar o tarihi beklesin! Doların 25 TL'ye düşeceği tarih sızdırıldı! İşte Detaylar...

Türkiye genelinde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Mahfi Eğilmez tarafından yapılan son dolar yorumu dikkat çekti.

A+A-

Türkiye genelinde yaptığı bomba gibi açıklamalarla gündeme oturan Mahfi Eğilmez tarafından dolarla ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında ekonomiyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Dolar Düşecek mi? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararının ardından dolarla ilgili açıklama yapıldı. Katılım sağladığı programda ekonomiyle ilgili değerlendirme yapan Mahfi Eğilmez tarafından dolar kuru yorumu yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan son faiz kararının ardından dolarla ilgili de açıklama yapıldı. Mahfi Eğilmez tarafından yapılan açıklamada;

"Yanlış faiz ekonomiyi batırır. Doğru belirlendiği takdirde de ekonomiyi kurtarmayacaktır. Yanına da mutlaka bir şeyler koymak lazım diyerek açıklamasına devam eden Mahfi Eğilmez tarafından kur baskısı ve yapılan döviz satışıyla ilgili kuru tutuyoruz şuanda. Kura baskı uyguluyoruz ne yapıyor ne satıyoruz. Döviz satıyor şimdilerde alıyoruz. Kur 32 ve 33'lerde ama şuan niye tutmaya çalışıyoruz ki. Elbette GSMH yüksek görünsün diye dedi. 

Yapılan son açıklamada da enflasyonun yüzde 50 ila yüzde 55'ten aşağı düşmeyeceğini belirten Mahfi Eğilmez, IMF tarafından açıklanan enflasyonun yüzde 45 tahmini oldukça iyimser. 

Faiz artırımı oldukça dolar kuru da etkilenecek diyen Mahfi Eğilmez eğer faiz artırımı devam ederse dolar 25 TL'ye kadar düşebilir. Bugün faiz oranı yüzde 50'lerde. Bu oran yüzde 80'e çıkacak muhtemelen. Hal böyle olunca da kur 25'e düşer dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.