1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Doğum Yapan Annelere Devlet Desteği: PTT'den 1300 TL'lik Sosyal Yardım
Doğum Yapan Annelere Devlet Desteği: PTT'den 1300 TL'lik Sosyal Yardım

Doğum Yapan Annelere Devlet Desteği: PTT'den 1300 TL'lik Sosyal Yardım

Devletin sosyal destek politikaları kapsamında, PTT aracılığıyla sunulan çocuk yardımı desteği, annelere yeni doğumlarına bağlı olarak verilen bir destektir. Doğum yapan annelere yönelik bu destek, çocuk sayısına göre değişkenlik göstermektedir.

A+A-

Devletin sosyal destek politikaları kapsamında, PTT aracılığıyla sunulan çocuk yardımı desteği, annelere yeni doğumlarına bağlı olarak verilen bir destektir. Doğum yapan annelere yönelik bu destek, çocuk sayısına göre değişkenlik göstermektedir. İlk çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, üçüncü çocuğa ise 600 TL ödeme almak mümkündür.

Bu sosyal destek, Aile Bakanlığı tarafından hayata geçirilen doğum yardımı programının bir parçasıdır. Yardımın alınabilmesi için doğum yapılmasının ardından başvuru yapılması gerekmektedir. Bu destekten faydalanmak isteyen kadınlar, tek bir başvuru ile PTT aracılığıyla ödemelerini alabilirler.

Çalışan ya da çalışmayan, SGK'ya kayıtlı ya da eşi üzerinden SGK kapsamında olan tüm kadınlar, üçüncü çocuklarını doğurduklarında toplamda 1300 TL'ye kadar destek alabilirler.

Çocuk Sayısına Göre Ödeme:

İlk çocuk: 300 TL
İkinci çocuk: 400 TL
Üçüncü çocuk: 600 TL

Başvuru şartları arasında çocuğun kimliğinin çıkartılmış olması ve e-devlet üzerinden gerekli işlemlerin tamamlanmış olması bulunmaktadır. Bu destek, internet üzerinden her ay değil, tek seferlik olarak ödenir. Annenin adına PTT aracılığıyla yapılan bu ödemeler, baba tarafından da talep edilebilir. Başvuru şartlarını sağlayan anneler, bu destekle hayatlarını kolaylaştırabilir ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak adına ekonomik bir destek elde edebilirler.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.