1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Doğalgaz Faturalarında Faizsiz Taksit Dönemi Başlıyor
Doğalgaz Faturalarında Faizsiz Taksit Dönemi Başlıyor

Doğalgaz Faturalarında Faizsiz Taksit Dönemi Başlıyor

İGDAŞ son zamlar ile birlikte oldukça yüklü gelmeye başlayan faturaların ödenme zorluluğu karşısında tüketicilere taksit kampanyası düzenliyor.

A+A-

Geçmişte maliyeti en düşük ısınma aracı olması sebebiyle tüketicilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Doğalgaz artık pahalı bir ısınma aracı olarak tüketicileri oldukça zorluyor. Hele ki yoğun kış şartlarının giderek etkisini göstermeye başladığı ülkemizde vatandaşlar karar kara gelecek yüksek doğalgaz faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Çünkü geçtiğimiz sene ile bu sene arasında yapılan karşılaştırmalarda vatandaşların geçmişe göre çok daha az doğalgaz kullanmasına rağmen ödedikleri faturaların yüzde 60 oranında arttığı görülüyor. Birçok aile faturaları ödemekte zorlandığı için zorunlu haller ve belirli saatler dışında doğalgazı kullanmadıklarını açıkladılar.

Doğalgaz Faturalarına Faizsiz Taksit İmkânı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İGDAŞ, her kış düzenlediği doğal gaz fatura ödemelerinde, kredi kartı ile vade farksız taksit kampanyası için bu yıl 13 banka ile anlaştı. 31 Mart tarihine kadar geçerli olan kampanya dâhilinde kampanyaya katılan bankalar 3 ile 4 taksit arasında değişen şartlarda doğalgaz faturalarına vade farksız ve faizsiz ödeme imkânı sunuyor.

Doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan birçok vatandaşın bu taksit imkânını değerlendirmek istedikleri belirtiliyor. İGDAŞ tarafından uygulana bu taksit fırsatının farklı illerdeki firmalar tarafından da gerçekleştirilmesi talep ediliyor. Son yapılan ölçümlerde son 2 yılın Aralık ayı doğalgaz kullanım oranları değerlendirildiğinde en son aralık ayında gözle görülür bir düşüş yaşandığı anlaşılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.