1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Doğalgaz fatura desteği Müjdesi 450-1150 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? nereden başvurulur, kimler alabilir, şartları nelerdir?
Doğalgaz fatura desteği Müjdesi 450-1150 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? nereden başvurulur, kimler alabilir, şartları nelerdir?

Doğalgaz fatura desteği Müjdesi 450-1150 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? nereden başvurulur, kimler alabilir, şartları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle beraber 4 milyon haneye 450-1150 TL'lik doğalgaz fatura desteği müracaat dönemi başladı. E-Devlet üstünden başvuruların alındığı bilinirken muayyen koşullar doğrultusunda vatandaşlara para yardımı yapılacak. Bu noktada "Doğalgaz desteği 450-1150 TL yardım başvurusu iyi mi yapılır, nereden başvurulur, kimler alabilir, şartları nelerdir?"

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle beraber 4 milyon haneye 450-1150 TL'lik doğalgaz fatura desteği müracaat dönemi başladı. E-Devlet üstünden başvuruların alındığı bilinirken muayyen koşullar doğrultusunda vatandaşlara para yardımı yapılacak. Bu noktada "Doğalgaz desteği 450-1150 TL yardım başvurusu iyi mi yapılır, nereden başvurulur, kimler alabilir, şartları nelerdir?" benzer biçimde sorular yanıt aramaya başladı. Bilindiği üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütün detayları duyurmuştu. Buna nazaran; Doğalgaz desteği satmaca yardımı başvurusu nasıl yapılır, nereden başvurulur, kimler alabilir, şartları nedir? İşte tüm detaylar...

İhtiyaç sahiplerine yapılacak doğalgaz desteği başvuruları e-Devlet aracılığı ile başladı. 450-1150 TL'lik para yardımı, faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için verilecek. Bu maddi destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar "Doğalgaz desteği 450-1150 TL yardım başvurusu nasıl yapılır, nereden başvurulur, kimler alabilir, şartları nedir?" sorularına yanıt aramaya başladı. Doğalgaz Tüketim Desteği olarak adlandırılan doğalgaz yardımı başvuru monitörü e-Devlet üzerinden geçtiğimiz hafta erişime açılmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU VE ÖDEME TARİHLERİ

Vatandaşların kış aylarında ısınabilmesi isminde geçtiğimiz yıllarda yapılan kömür yardımı olarak gerçekleştirilen maddi yardıma doğalgaz yardımı da eklendi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara 450-1150 TL tutarında ödemeden oluşan yardımcı yapılacak.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bir süredir konuşulan ve beklenen doğalgaz desteği ile alakalı bilgileri Bakan Derya Yanık deklare etti. Kömür yardımı bitirdikleri kadar doğalgaz için de bütçe ayıracaklarını söyleyen Bakan Yanık, 3 milyar liralık yardım bütçelerinin 4 milyon hanede kullanılacağını aktardı.

Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar e-devlet üstünden ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sitesinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kısmına giderek malumat alıp başvuruda bulunabilir.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Doğal gaz ödemelerinin iyi mi yapılacağına ait bilgi veren Yanık, ödemenin hak sahibinin PTT hesabına yatırılacağını bildirdi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.