1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Dikkat Ziraat Bankasından 6 ay ödemesiz kredi paketi! Bu sefer kaçırmayın...
Dikkat Ziraat Bankasından 6 ay ödemesiz kredi paketi! Bu sefer kaçırmayın...

Dikkat Ziraat Bankasından 6 ay ödemesiz kredi paketi! Bu sefer kaçırmayın...

Ziraat Bankası’ndan 20 Milyon TL’ye kadar 6 ay ödemesiz kredi başvuruları pazartesi başlıyor. Kafei Restaurant kredis nasıl alınır? Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Nuri Ersoy, Ziraat Bankası’nın 6 ay ödemesiz kredi paketini hizmete sunduklarını açıkladı. Corona Virüs pandemisinin yaşandığı bu günlerde ekonomik olarak olumsuz etkilenen kafeler ve restoranlar için Bakanlık, 20 Milyon Türk Lirasına kadar düşük faiz oranlı, 6 ay ertelemeli kredi desteği verecek.

Ziraat Bankası 6 Ay Ödemesiz Kredi Paketi

Coronavirüs nedeni ile Türkiye’de alınan zorunlu karantina kararı nedeni ile paket hizmetlerinin dışında restoran ve kafelerin hizmet vermesi kısıtlanmıştı. Bu karardan ötürü personeller ve iş yeri sahibi oldukça büyük kayıplar yaşamış ve hatta birçok işletme kapatma – iflas kararı almıştı.

6 Ay ertelemeli kredi paketi, bu esnafların oldukça rahat bir döneme girmesini, ekonomik olarak rahat bir nefes almasını sağlayacak. Pazartesi günü başvuruların başlayacağı kredi; yalnızca işletme belgeli kafe ve restoranlara verilecek. Kredi için belirlenmiş olan maksimum limit ise 20 Milyon TL. 

Konuya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yaptığı açıklama ise şu şekilde "Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgeli restoranlar ve kafeler için Ziraat Bankası'yla bir kredi çalışması yaptık. Pazartesi gününden itibaren hayata geçiriyoruz. 1 milyondan 20 milyona kadar 36 ay vadeli, yüzde 7,5 faizle 6 aya kadar ödemesiz bir krediyi hayata geçiriyoruz”.

Ziraat Bankası Kafe ve Restoran Kedisi

Restoran ve kafe kredisi, yalnızca Bakanlık tarafından onaylanan işletme belgeli kafe ve restoranlara verilecek. Kredi başvurusu yalnızca şubeler aracılığı ile yapılacağı gibi; alınacak kredi tutarı da işletmenin kapasitesine, çalışan sayısına ve başvuru yapacak olan kişinin kredi notuna, yıllık cirosuna göre değişiklik gösterecek. Minimum 1 Milyon Türk Lirası, Maksimum 20 Milyon Türk Lirası olacak olan kredinin yıllık faiz oranı ise yüzde 7.5. Kredi alan kişiler; almış oldukları krediyi isteklerine bağlı olarak 6 ay erteleyebilecekler.

Ziraat Bankası 6 Ay Ertelemeli Kredi Paketi

Ciro (TL)

Azami Kredi Tutarı (TL)

0-3 Milyon TL

1.000.000

3-25 Milyon TL

5.000.000

25-125 Milyon TL

12.000.000

125 Milyon TL üzeri

20.000.000

Normal kredi başvurularında kredi notu, mevcut borç durumu dikkate alınırken; 6 ay ertelemeli kredi başvurusunda ise bunlara ek olarak işletmenin 1 yıl içerisinde elde etmiş olduğu ciro da dikkate alınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
310 Yorum