1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Dikkat! Sivilce Sıkmak Felce Neden Oluyor! Yapmaktan Vazgeçmelisiniz…
Dikkat! Sivilce Sıkmak Felce Neden Oluyor! Yapmaktan Vazgeçmelisiniz…

Dikkat! Sivilce Sıkmak Felce Neden Oluyor! Yapmaktan Vazgeçmelisiniz…

Hem kadınlarda, hem de erkeklerde en sık rastlanan cilt problemlerinden bir tanesi de; kuşkusuz, sivilcedir. Fakat cildimizde yada vücudumuzda sıkan sivilceleri sıkmaktan ne kadar hoşlansanız da, bunun ne kadar zararlı olduğunu kesinlikle unutmamanız gerekmektedir.

A+A-

Öncelikli olarak, sivilce sıkımı; cildinizde çıkan sivilceleri fazlasıyla çoğaltmaktadır. Bu yüzden, sivilcelerinizi sıkmak yerine kesinlikle, gerekli bazı ilaçları kullanmanız gerekmektedir.

Tedavisi  kolaylıkla yapılabilen bu cilt problemleri, kendi yöntemlerinizle iyileştirmeye kalktığınız zaman; daha çok başınızı ağrıtabilir. Uyguladığınız alternatif yöntemler, cildinizin enfeksyon kapmasına yada geçirmeye çalıştığınız sivilcelerin daha da fazlalaşmasına neden olabilir. Bu yüzden risk almak yerine, sivilceleriniz fazlalaştığı an doktora gitmeniz önerilmektedir. Özellikle de; ergenlik çağına yeni girmiş olan gençlerin, bu durumu kesinlikle ihmal etmemesi gerektiği; uzman doktorlar tarafından defalarca kez vurgulanmıştır.

Uzman doktorlar, sivilcelerin sıkılmaması ve patlatılmaması gerektiği hakkında olan uyarılarına devam etmektedirler. Özellikle de yüzünüzde, oldukça önemli bir bölge vardır. Bu bölgede bulunan sivilceleri sıkmanız ise; fazlasıyla tehlikelidir. Bu bölgeler ise; ağız kenarlarınızdan başlar ve burun köprünüze kadar da devam eder. Buraya ise; ölüm üçgeni ismi verilmiştir. Bunun nedeni ise; içerisindeki kan damarlarının, kafanızın arka tarafında, beyninize ait toplardamarla birleşiyor olmasıdır. Burada oluşacak herhangi bir enfeksiyon; şiddetli baş ağrılarına, görme kaybına, felçlere hatta bazen ölümlere bile neden olabilmektedir.

Sivilce Sıkmak Nelere Yol Açar?

Eğer devamlı bi şekilde yüzünüze temas ediyorsanız, aynı zamanda da; burun ve dudak kıllarınızı cımbızla alıyorsanız; cildinizde oyuk açılmasına sebep olabilirsiniz. Bu sivilceleri her patlattığınızda ise; oluşan yaralarda bakteri toplanmasına sebep olabilirsiniz. Aynı zamanda da, ölüm üçgenindeki kan dolaşımının karışmasına da sebep olabilirsiniz.

Dermotologlar ise; sivilcelerinizden kurtulabilmeniz için, mutlaka A vitamini almanız gerektiğini söylemektedir. Fakat, sivilce miktarınız fazlasıysa; mutlaka bir doktor yardımı almanız da, gerekmektedir. Aynı zamanda, çinko da sivilce azaltımı için oldukça etkili bir mineral olmaya devam etmektedir. Çinko, vücudunuz için oldukça önemli bir mineraldir. Özellikle de; ergenlik çağına yeni girmiş olan bireylerin, cilt rahatsızlıkları oldukça fazladır. Bunun sebebi ise; kuşkusuz, vücuttaki çinko miktarının en aza inmesinden kaynaklanmaktadır. Vücudunuzdaki, çinko miktarını çoğaltmak için ise; kesinlikle herhangi bir ilaç kullanımına başvurmanıza gerek yoktur. Gerekli çinko mineralini, doğal vitaminlerle yada, besinlerle de alabilmeniz oldukça mümkündür. Bu besinler; kuşkusuz, et ürünleri, tavuk ürünleri, balık ve kabuklu deniz ürünleri olmuştur.

Sivilce Sıkmanın Zararları Nelerdir?

Burnunuzdaki siyah noktaları ve sivilceleri hemen hemen her gün düzenli olarak sıkıyor musunuz? Eğer yapıyorsanız, bu işlemin oldukça tehlikeli bir işlem olduğunu, bilmenizde de sağlığınızı koruyabilmeniz için, oldukça fayda vardır. Burun üzerindeki, siyah noktaları sıkmanız; birçok felakete sebebiyet verebilmektedir. Bunlar; felç menenjit, ve olası görme kayıpları gibi, ciddi ve tedavisi zor olan hatta ölümcül rahatsızlıklardır.

Aynı zamanda, dudakların altından burnun en üst noktasını kaplayan üçgen bölgede siyah nokta ve sivilcelerinizi patlatıyorsanız;  gözün hemen altında bulunan sinüslere denk gelebilirsiniz. Bu durumun sonucunda ise; sinüsler beyne baskı uygulayarak birçok sorun yaşamanıza sebebiyet vermektedir. Ayrıca bu bölgeye; bermuda şeytan üçgeni de denmektedir.

Bu kısım oldukça tehlikelidir, bu yüzden bu bölgede olan sivilcelerinizi sıkmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Aynı zamanda, bu noktada bulunan sivilceler, sizin patlatmanız sonucunda enfeksiyon kapabilir. Bu enfeksiyonlar ise; beyne sıçrayabilir. Bu sıçrama ise; görme kaybına neden olabilir. Bu sorunların hiçbirini yaşamamak için; geç kalmadan bir doktor yardımı almanızda da, oldukça büyük bir fayda vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.