1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dikkat Milyonları İlgilendiriyor... SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 405 Lira Ek Gelir Fırsatı
Dikkat Milyonları İlgilendiriyor... SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 405 Lira Ek Gelir Fırsatı

Dikkat Milyonları İlgilendiriyor... SSK ve Bağ-Kur Emeklisine 405 Lira Ek Gelir Fırsatı

Yılın ilk yarısındaki enflasyon oranı baz alınarak yapılan artışlarla maaşları belirlenen emeklilere ek gelir gündemde. Aile yardımlarının emeklilik sürecinde de devam etmesi şeklinde bir talepleri olan emeklilerin bu talepleri hayata geçerse 405 TL civarında bir ek gelire hak kazanmış olacaklar. Emeklinin ek ödeme ve maaşlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

A+A-

Her yıl 6 aylık dönemlerle zam yapılan emeklilerin Temmuz dönemine ait artış miktarı merakla bekleniyor. Yılın ilk yarısındaki enflasyon oranı baz alınarak yapılan artışlarla maaşları belirlenen emeklilere ek gelir gündemde.

Aile yardımlarının emeklilik sürecinde de devam etmesi şeklinde bir talepleri olan emeklilerin bu talepleri hayata geçerse 405 TL civarında bir ek gelire hak kazanmış olacaklar. Emeklinin ek ödeme ve maaşlarıyla ilgili tüm detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Emekli maaşlarının artacağı Temmuz ayı yaklaştıkça emeklilerle ilgili son dakika haberleri milyonlarca emeklinin tek gündemi haline gelmiş bulunuyor. Maaş artışı öncesi yapılan değerlendirmelerde memur, işçi eş ve çocuklarına her ay düzenli olarak ödenen aile yardımının emeklilere de verilmesi gündeme gelmiş bulunuyor.

Türkiye Emekliler Derneği ve memur konfederasyonları tarafından gündeme getirilen talepler hayata geçtiği takdirde çalışma süresi boyunca ödenen aile yardımı, emeklilikte de kesintiye uğramadan sürecek.

Buna göre memur olarak görev yapmakta olanlara eş için 332, 0-6 yaş arası çocukların her biri için 73,04 ve 6 yaş üstü çocuklar için 36,52 TL olarak ödenen aile yardımı emeklilere de ödenecek. Böylece taleplerin kabul görmesi halinde eşi çalışmayan ve 6 yaş üzeri 2 tane çocuğu olan emeklilere ayda 405 TL tutarında aile yardımı ödenecek.

Eş ve Çocuklar İçin Her Ay Destek Ödemesi

Memur konfederasyonlarında yapılan ön çalışmalar sonucundan toplu sözleşme masasında görüşmeye açılacak olan teklif KPDK (Kamu Personel Danışma Kurulu) yetkilileri tarafından inceleniyor. İlk toplantıda ele alınarak karara bağlanması beklenen teklifin kabul görmesi halinde emeklilere de çalışan işçi ve memura ödenen aile yardımının bağlanması ve her ay düzenli olarak ödenmesi hayata geçecek.

Emekliler gibi Temmuza ayında zam ve fark alan memurların aile yardımı enflasyon verilerine göre en az %4 oranında artırılacak. İlk 6 aylık enflasyon değerlerinin daha yüksek çıkması halinde ise aradaki fark da eklenerek aile yardımının miktarı net olarak belirlenecek. Bu konuda görüş bildiren TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) aile yardımı ile ilgili olarak olumlu sonuç alınmasını beklediklerini açıklamış bulunuyor.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler