1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Dikkat Emekliliğiniz iptal olabilir! Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Binlerce kişiye korkutan haber!
Dikkat Emekliliğiniz iptal olabilir! Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Binlerce kişiye korkutan haber!

Dikkat Emekliliğiniz iptal olabilir! Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Binlerce kişiye korkutan haber!

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'deki EYT taraftarlarına uzun zamandır beklenen emekli olma fırsatı verildi. EYT'ye hak kazanan milyonlarca kişi emekli oldu ve hatta ilk emekli maaşlarını almaya başladı. Ancak EYT işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar nedeniyle işlemler hızlandırıldı.

A+A-

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'deki EYT taraftarlarına uzun zamandır beklenen emekli olma fırsatı verildi. EYT'ye hak kazanan milyonlarca kişi emekli oldu ve hatta ilk emekli maaşlarını almaya başladı. Ancak EYT işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar nedeniyle işlemler hızlandırıldı. SGK çalışanlarının acelesi nedeniyle birçok EYT emeklisinin işlemlerinde hatalar olabileceği belirtildi. Bu nedenle EYT'lilerin emekliliği yakında iptal edilebilir.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Dikkatine! Yürütülen aceleci çalışmalar nedeniyle binlerce kişinin emekliliği iptal olabilir. Detaylar haberimizde.

SADECE 35-40 BİN İŞLEM YAPILABİLİR

Mart ayında yürürlüğe giren EYT yönetmeliği milyonlarca kişinin emekli olmasını sağladı. Emekliliğe hak kazananlar, emekli maaşlarını almak için SGK'ya gitti. Ancak Erdoğan Süzer'in Sözcü'den aktardığı habere göre her ay emeklilik işlemlerini gerçekleştirebilen sadece 35-40 bin personel bulunuyor.

SADECE BİR GÜNLÜK EĞİTİM VERİLDİ

Uzman olmayan personele verilen bir günlük eğitimin ardından kendilerine emeklilik dosyalarını inceleme görevi verildi. Konuyla ilgili SGK kaynakları şu açıklamayı yaptı:

"İl müdürleri, bir günlük kursla dosyaları inceleme görevi verilen uzman olmayan personele 'gerekeni yapın, işlemleri bitirin, yolunuza devam edin' diyor. Dosyalar bitmeden eve gönderilmiyor, çaresiz kalan personel 'biz bu işi bilmiyoruz, hata yapabiliriz, sorumluluk almak istemiyoruz' diyorlar. Yöneticiler 'sorumluluktan bizi sorumlu tutun' diyorlar ama ortada yazılı bir emir ve talimat yok."

BİNLERCE KİŞİNİN EMEKLİ OLMASI İPTAL OLABİLİR

SGK kaynakları, emekli sandığı, SSK ve Bağ-Kur arasında geçiş yapan EYT emeklilerinin dosyalarında emeklilik verilmesi sürecinin ciddi bir konu olduğuna ve dosyalarında ciddi hatalar olabileceğine dikkat çekiyor. Dolayısıyla binlerce kişinin emekliliği iptal olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler