1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dikkat Emekli Maaşınız İptal Olmasın! Hizmet Dökümünde Bu Harf Varsa…
Dikkat Emekli Maaşınız İptal Olmasın! Hizmet Dökümünde Bu Harf Varsa…

Dikkat Emekli Maaşınız İptal Olmasın! Hizmet Dökümünde Bu Harf Varsa…

Son dönemlerde SGK tarafından sıkı takip yapıldığı ve sahte sigortalılık durumunun fark edilmesi halinde geri dönüşümsüz ciddi yaptırımların uygulandığı haberleri geziyor. Vatandaşların emeklilik haklarıyla ilgili böyle bir uyarıları varsa son derecede dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi halde emekli maaşları kesilebilir ya da ödenen bütün primler devlet hazinesine aktarılarak sıfırlanabilir.

A+A-

Son dönemlerde SGK tarafından sıkı takip yapıldığı ve sahte sigortalılık durumunun fark edilmesi halinde geri dönüşümsüz ciddi yaptırımların uygulandığı haberleri geziyor. Vatandaşların emeklilik haklarıyla ilgili böyle bir uyarıları varsa son derecede dikkat etmeleri gerekiyor.

Aksi halde emekli maaşları kesilebilir ya da ödenen bütün primler devlet hazinesine aktarılarak sıfırlanabilir. Eğer vatandaşlar fark etmeden ufak bir hata yapmışlarsa ve hizmet gününde çok az bir eksiklik kalmışsa emekli maaşları yanabilir.

SGK’ dan Sahte Sigorta Uyarısı!

SGK tarafından yapılan sıkı takipler nedeniyle SGK’ dan sahte sigorta uyarısı geldi. Eğer vatandaşlar emeklilik hakkı elde etmek için kaçak sigortalılık yoluna başvurmuşlarsa emekli aylıkları kesilebilmektedir. Bu kapsamda hizmet süresinde hata yapan ve çok az süresi eksik kalan vatandaşların da dikkatli olmaları gerekiyor.

Son dönemlerde emekliliklerine günler kalan vatandaşlar e-Devlet üzerinden takiplerini yaparken bazı günler yanında Ş harfi görüyorlar. Şüpheli anlamını taşıyan bu kod SGK’nın yeni denetim uygulamasının bir sonucu. Bu uygulama ile birlikte hizmet süresi eksik olan kişiler ve sahte iş yerleri tespit edilmektedir.

Bu kapsamda müfettiş denetimleri yapılacak. Böylelikle de ilgili kişilerin tespiti gerçekleştirilecek. Aynı zamanda emekliliğe yakın zaman kalan kişiler eğer bu uyarı ile karşılaşırlarsa kesinlikle dikkate almaları gerekir. Aksi halde emekli olmaları ardından işlem iptal edilerek yeniden çalışmaları ortaya çıkabilmektedir.

Emeklilerin Dikkatine! Emekli Aylıkları Kesilebilir

Sahte sigorta kapsamında yapılan incelemeler sonucunda şirketin sahte olup olmadığına dair inceleme uzun sürebilir. Eğer incelenen şirketler sahte çıkarsa orada verilmiş olan hizmet iptal olmaktadır. Böylelikle de emekli maaşı eğer primler sürenin altına düşerse kesiliyor. Bu noktada yeniden aylıkların bağlanması için eksik olan prim günlerinin ödenmeleri istenecek.

Fiilen Çalışmayan İşçiyi Bildiren İşyerlerine de Ceza Var!

İş yerlerinin kesinlikle fiili olarak çalışmayan işçileri bildirmemeleri önem arz ediyor. SGK tarafından sisteme kodun konulması ardından 10 gün içerisinde müfettişler tarafından denetim gerçekleştiriliyor. Eğer iş yerlerinde sahte sigortalı bildirmesi durumu söz konusu olursa iş yerlerine de yaptırımlar uygulanıyor.

Türkiye’de Emekli Sayısı 12 Milyona Çıktı!

2017 yılında yapılan son açıklamalara göre Türkiye’de emekli vatandaşların sayısının 12 milyona ulaştığı belirtildi. 232 bin 100 kişiye yaşlılık, 6 bin 424 kişiye malullük adına emekli aylığı bağlandı. Böylelikle de 2017 yılında toplamda emekli aylığı bağlanan vatandaşların sayıları 11 milyon 971 bine kadar ulaştı.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.