1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Devrim Niteliğinde Karar: Kredi Kartıyla Ödeme Dönemi Kapanıyor! Nakit Parası Olmayanlara Büyük Darbe...
Devrim Niteliğinde Karar: Kredi Kartıyla Ödeme Dönemi Kapanıyor! Nakit Parası Olmayanlara Büyük Darbe...

Devrim Niteliğinde Karar: Kredi Kartıyla Ödeme Dönemi Kapanıyor! Nakit Parası Olmayanlara Büyük Darbe...

Kredi kartı kullanıcılarını endişelendiren bir duyuru geldi. Enflasyonun yükseliş gösterdiği bir dönemde, bankaların aldığı kararlar da müşterileri yakından etkiliyor. Sıkılaştırma politikası çerçevesinde, kredi kartı sahiplerinin bu kısıtlamalara uymaları gerekecek. İşte finans kuruluşları tarafından hayata geçirilen yeni uygulamalar…

A+A-

BDDK'nın aldığı son kararlar doğrultusunda, kredi kartı kullanımlarında harcama kısıtlamaları getirildi. Yapılan bu kısıtlamaların kredi kartı taksit ödemelerine etkisi olduğu belirtilirken, ekonomik politikada yapılan sıkılaştırma adımları vatandaşları da etkiliyor. Faiz oranlarının yükselmesi ve vade sürelerinin kısaltılmasıyla birlikte, bazı harcamalardaki taksit seçenekleri de sonlandırılma kararı alındı. İşte finans kuruluşları tarafından hayata geçirilen yeni uygulamalar…

BDDK'DAN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Seçim sürecinin sonrasında bakanlıklarda değişiklikler yaşanırken, yeni politikalar hayatımıza entegre olmaya devam ediyor. Enflasyonu kontrol altına almaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni politikaları yakından takip ediliyor. Sıkılaştırma adımlarının ardından faiz oranları yükselirken, vade süreleri de kısaltıldı.

Alınan kararlarla birlikte, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni bir karar açıklandı. Bu karara göre, kredi kartı kullanımında belirli harcamalar kısıtlandı. BDDK, kredi kartı harcamalarına dair açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Kredi kartı taksitlerinde getirilen sınırlamalarla, BDDK yurtdışı seyahat, hava yolu ve konaklama gibi harcamalar için taksit seçeneğini kaldırdı.

KOORDİNELİ ADIMLAR ATILACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, finansal istikrarın güçlendirilmesi amacıyla koordineli adımların atılacağını duyurdu. 31 Temmuz 2023 tarihinde duyurulan kararlar doğrultusunda, sermaye yeterliliği standartlarına uygun olan kuruluşların hesaplamalarında, risk ağırlıklarının ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, tüketici taşıt kredileri ve taşıt teminatlı krediler ile tüketici finansal kiralama işlemleri için artırılacağı belirtildi. BDDK'nın açıklamasında yer alan ifadeler şu şekildedir:

"Finansal istikrarın güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda atılacak olan koordineli adımlar kapsamında, 31 Temmuz 2023 tarihinde kurumumuzun resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna duyurulan kararlar çerçevesinde, sermaye yeterliliği standart oranlarının hesaplamalarında göz önünde bulundurulan risk ağırlıkları, ihtiyaç kredileri, bireysel kredi kartları, bireysel tüketici taşıt kredileri ve taşıt teminatlı krediler ile tüketicilere yönelik finansal kiralama işlemleri için artırılma kararı alınmıştır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.