1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Devletten yakacak yardımı geliyor! Odun ve kömür yardımları başladı… Başvuru rekoru kırıyor…
Devletten yakacak yardımı geliyor! Odun ve kömür yardımları başladı… Başvuru rekoru kırıyor…

Devletten yakacak yardımı geliyor! Odun ve kömür yardımları başladı… Başvuru rekoru kırıyor…

Kış aylarının gelmesi ile beraber vatandaşlar ekonomik anlamda daha çok zorluk çekmeye başladı. Yaşanan ekonomik zorluklar karşısında devlet yakacak yardımlarıyla birçok vatandaşın derdine derman oluyor.

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında verilecek yakacak yardımı son günlerin en çok araştırılan konulardan biri haline geldi. Yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların tabi ki belirli şartları yerine getirmesi isteniyor. Yakacak yardımından kimler, hangi şartlar ile yararlanacak merak edilen tüm detayları sizler için bir araya getirdik.

İhtiyaç sahibi haneler için bedel ödemeden yakacak yardımları başlıyor. Yakacak yardımı kapsamında odun ve kömür verilecek. TC kimlik kartı ile 18 yaşını dolduran herkes başvurabilecek.

Devletten yakacak yardımı geliyor.

Geliri olmayan ve ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için devletten yardımlar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Kış aylarının bu kadar sert bir şekilde kendini belli etmesinin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlar, odun ve kömür yardımlarından yararlanmak için araştırmalara başladı. Peki, kömür ve odun yardımlarından yararlanmak için hangi şartları yerine getirmek gerekir?

Ücretsiz odun ve kömür yardımı

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında ihtiyaç sahibi aileler için yardımlar yapılmaya devam ediyor. Kış aylarının gelmesi ile en çok araştırılan konulardan bir tanesi de ihtiyaç sahibi aileler için ödemesiz yapılan odun ve kömür yardımları oluyor. Tabi ki, bu yardımlardan yararlanmak için başvuru yapacak vatandaşların belirli şartları taşıması gerekiyor. Yılda bir kere verilen yardımlardan yararlanmak için aranan şartları da şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Başvuracak kişilerin 18 yaşını doldurması
  2. Maddi anlamda sorun yaşamak
  3. Hane içine giren gelir miktarının, hanede yaşayan kişi başına oranlandığı zaman asgari ücret düzeylerinin üçte birinin altında olması. Yani kişi başı düşen gelir miktarının 711,32 TL den daha az olması şartı aranır.

Yakacak yardım başvuruları nasıl yapılacak?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen yardımlar kapsamında kış ayları gelirken vatandaşlar daha rahat bir şekilde ısınabilecekler. 18 yaşın üzerinde olan vatandaşların başvurusu ile yardımlar yapılacaktır. Gerekli şartları yerine getiren vatandaşlar aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı sosyal yardımlar genel müdürlüklerine başvuru yaparak, uygun görülürse alabileceklerdir.

Devletten odun ve kömür yardımı…

Devlet kapsamında yapılan kömür ve odun yardımları sırasında hanelere ne kadar verildiği merak edilen detaylardan bir tanesidir. Bakanlık tarafından gelen açıklamaya göre en asgari miktar 500 kg olarak belirlenirken, mütevelli heyet takdirine göre artış durumlarının söz konusu olduğu açıklandı. İhtiyaç sahibi olan aileler yılda bir kere yapılan yardımlardan başvuru yapan vatandaşlara gelen onay ile yararlanma hakları verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler