1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devletten İş Arayana 900 TL Maaş!
Devletten İş Arayana 900 TL Maaş!

Devletten İş Arayana 900 TL Maaş!

“İş arayanlara iş görüşmesi için gereken evrakların masrafı karşılığında 40 ila 120 lira ödenirken, kişinin çalışmaya başlaması halinde 788 lira daha veriliyor. Böylece iş arayanlara devletin yapmış olduğu destek 900 lirayı aşıyor.”

A+A-

İş Arayana Devletten 900 lira destek veriliyor. İstihdam Seferberliği ilan edilen sosyal yardım alanları için teşvik ödemesi yapılacak. Günlük olarak verilecek ödemeler iş görüşmesinde 40-120 TL, çalışmaya başlanması halinde 900 lira ödeme yapılacak.

4. İstihdam seferlerbirliği başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2.5 milyon kişinin iş sahibi olmasını hedeflediği sosyal yardım alanlarında çalışarak işsizliği düşürecek adımları 2020 yılında sürüyor. İstihdam için bir çok yol var ve teşvik ödemeleri günlük olarak yapıldığı için iş arama kolaylaşıyor. 

“Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, bir yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar, 788 lira 84 kuruş olarak belirlendi. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda, eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda (eğitim, gıda, kömür gibi) öncelik veriliyor.”

İşe girene 900 TL yardım yapılıyor!

Sosyal yardım projesi kapsamında işe yerleşilmesi durumunda yılda bir kere aylık brüt asgari ücretin 3'te 1'i kadar nakit yardımı yapılıyor. 2020 yılında bu yardım 900 lira. Eğitim ve sağlık yardımları bu sürede kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam ederseniz sosyal yardım projelerinde (teşvik, kosgeb, kredi) öncelik sağlanıyor.

Aile Bakanlığı işveren 500 TL ödeme!

2020 yılında sosyal yardım alan kişilere istihdam sağlayan patronlara Aile Bakanlığı sigorta prim teşviki veriyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nda düzenli sosyal yardım sağlayanlar, gelir testi sonucu gelirinin aylık brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunu belirlenen kişiler, İŞKUR'a yönlendirilerek primi bir yıl ödeniyor. Teşvik bir kişi için 364 TL'den 500 TL'ye çıkartıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum