1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devletten İhtiyaç Sahiplerine 1500-6000 TL Yardım Yapılacak! Mayıs Ayında Ödenecek...
Devletten İhtiyaç Sahiplerine 1500-6000 TL Yardım Yapılacak! Mayıs Ayında Ödenecek...

Devletten İhtiyaç Sahiplerine 1500-6000 TL Yardım Yapılacak! Mayıs Ayında Ödenecek...

Vvatandaşlar 1500 lira devlet yardımlarını nasıl alacaklarını ve devlet tarafından hangi yardımların yapılacağını da merak etmektedirler. Konuya ilişkin olarak 1500-6000 devlet yardımı kapsamında hangi yardımların yapılacağı da araştırılmaya devam ediliyor. İşte mayıs ayında hemen verilecek olan devlet yardımları..

A+A-

1500 ile 6000 lira arasında devlet yardımı yapılacağı haberi ardından pek çok vatandaş bu konuya ilişkin olarak 7devlet yardımı ne zaman yapılacak gibi konuları merak etmektedirler. Bu noktada vatandaşlar 1500 lira devlet yardımlarını nasıl alacaklarını ve devlet tarafından hangi yardımların yapılacağını da merak etmektedirler. Konuya ilişkin olarak 1500-6000 devlet yardımı kapsamında hangi yardımların yapılacağı da araştırılmaya devam ediliyor. İşte mayıs ayında hemen verilecek olan devlet yardımları..

1500 Lira Evde Bakım Yardımı

Engelli ya da yaşlı vatandaşların bakımlarının sağlanması için 1500 lira evde bakım yardımı devlet tarafından yapılacak. İhtiyaç sahibi olan vatandaşların bu yardımlardan faydalanabilmek adına Aile Bakanl0ığı il ve ilçe müdürlüklerine giderek başvurmaları gerekmektedir. Başvurdukları zaman 1500 lira alan bakım yardımı parasını hemen alabilmektedirler. Bu bakım paraları her ay ayın 14’ü olarak şekilde yatırılmaktadır.

İhtiyaç Sahibi Engellilere 818 Lira Devlet Yardımı

İhtiyaç sahibi olan ve en az %40 engele sahip olarak SSK güvencesi olmayan engelli, yetim, çocuk ve yaşlılar bu yardımdan faydalanabilmektedirler. Aynı zamanda bu yardımlar için sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanan vatandaşlar için de gelir şartı aranmamaktadır. Bu noktada kişiler Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurarak bu yardım paralarını hemen alabilmektedirler.

700 Lira Yaşlılık Maaşı Yardımı

65 yaş üstü olan ve sosyal güvenceleri olmayan vatandaşlara aylık olarak 700 lira yaşlılık maaşı veriliyor. İlgili vatandaşlar için defterdarlık mal müdürlüklerinde evraklar ile başvuru yapılması ardından yaşlı vatandaşlar bu yaşlılık yardımını alabilmektedirler.

Çalışan Annelere Devlet Yardımı

Doğum öncesi ve sonrası olan süreçte 4 aylık izin sürecindeki ödemeler için çalışan annelere devlet yardımı yapılıyor. 6000 lira olan bu yardımlar e-Devlet üzerinden alınabilmektedir.

Emekli Olmaya Az Kala İşten Çıkarılanlara Yardım

Sigortalı olarak çalışarak emekli olmalarına çok az bir süre kala işten çıkarılan vatandaşlara devlet tarafında yardım yapılıyor. Bu vatandaşlar SGK’ ya başvuru dilekçesi gönderdiklerinde bu toplu parayı alabiliyorlar.

Çeyiz Yardımı

Yetim kalanların evlenebilmesi adına çeyiz yardımı SGK’ dan alınabilmektedir. Bunun dışında SSK ve Bağ-Kur’lu olan anne ve babalarını kaybedenler yetim maaşı alırken 24 maaş tutarında çeyiz yardımı alabilmektedirler.

Cenaze Yardımı

Bu yardımlar eş ve çocuklar tarafından alırken anne, baba ve kardeş tarafından da alınabilmektedir. 716 lira olan yardım tutarı 360 günlük sigorta primini ödeyenlere veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.