1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Devletten Evlenen çiftlere sevindiren haber! Peki bu yardımdan kimler yararlanacak? İşte Yeni Destek Detayları!
Devletten Evlenen çiftlere sevindiren haber! Peki bu yardımdan kimler yararlanacak? İşte Yeni Destek Detayları!

Devletten Evlenen çiftlere sevindiren haber! Peki bu yardımdan kimler yararlanacak? İşte Yeni Destek Detayları!

Evlenmek için maddi anlamda beklemek zorunda kalan çiftlere devletten beklenen müjde geldi! Evlenmek üzere olan ekonomik durumu yetersiz çiftlere yeni destek paketi açıklandı!

A+A-

Evlenmek için maddi anlamda beklemek zorunda kalan çiftlere devletten beklenen müjde geldi! Evlenmek üzere olan ekonomik durumu yetersiz çiftlere yeni destek paketi açıklandı!

Yaz geldi, düğün mevsimi açıldı. Ancak ülkemizde pek çok genç evlenmek için yeterli maddi imkana sahip değil. Ev dizme, düğün derken masraflar karşılanmayacak düzeye çıktı. Zam yağmuru çiftleri de vurdu. Devlet geçtiğimiz senelerde maddi durumu yetersiz çiftler için destek paketi açıklamıştı. Bu sene o pakette yeni güncelleme açıklandı.

Evliliğe adım atan çiftler için sevindirici bir gelişme yaşandı. Devlet, evlilik adımı atan çiftlere maddi destek sağlayacak yeni destek programını başlatacağını duyurdu. Bu maddi destek programı ile genç çiftlerin evlilik masraflarını hafifletmek amaçlanıyor. Peki bu yardımdan kimler faydalanabilecek?

Maddi durumu yetersiz pek çok genç evlilik tarihlerini bekletiyor. Bu durum en son mecliste günedme gelmiş ve durumu olmayan evlenecek çiftlere devletten maddi destek paketi açıklanmıştı. Bu yardımla düğün, gelinlik, beyaz eşya gibi masrafların hafifletilmesi hedeflenmişti. Bu yaz evlilik paketinde yeni bir güncelleme geldi. İlk olarak deprem bölgesindeki çiftlere yapılan yardım genele yayıldı. Evlilik destek paketinin yardım miktarı da değişti.

Ekonomik durumu yetersiz milyonlarca genç evlilik hayallerini geriye atmıştı. Düğün masrafı el yakmış karşılanamaz bir hale gelmişti. Evlenecek çiftlere maddi yardım desteği geldi. Devlet evlilik destek paketinin miktarını, çiftlerin gelir durumuna ve evlilik masraflarına bağlı olarak değiştik miktarlarda ödeyeceğini açıkladı. Tabii bunun için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

MADDİ DURUMUNUZU BELGELEMENİZ GEREKİYOR!

Yeni bir hayata başlamak ve aile kurmak isteyen çiftlere detsek paketleri sürüyor. Son olarak açıklanan yardım paketi ile çiftlerin evlilik hazırlıkları ve düğün masraflarınınn hafifletilmesi amaçlandı. Maddi sıkıntı yaşadığını gelir belgeleri ile kanıtlayan çiftlere devletten büyük destek geliyor. Bu yardım programına başvurmak isteyen çiftler, ilgili kurumlardan veya e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.

Başvuru sürecinde çiftlerden gelir durumunu gösteren belge istenecek. Devlet gelirleri göz önünde bulundurularak destek ödeyeceği çiftleri belirleyecek.

Maddi açıdan ekonomik durumu yetersiz olduğu anlaşılan çiftlere devlet tarafından belirlenen ödeme miktarı ödenecek. Çiftler bu para ile sadece evlilik masraflarını karşılayacakları belgeleri de ilgili kurumlara sunacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.