1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devletten Çalışanlara Müjde, 3 Aylık Maaş Dağıtılacak!
Devletten Çalışanlara Müjde, 3 Aylık Maaş Dağıtılacak!

Devletten Çalışanlara Müjde, 3 Aylık Maaş Dağıtılacak!

Devlet çalışanlara 3 aylık maaş yardımı yapacak. Kısa çalışma ödeneği adı verilen ekonomi paketi için başvurular başlandı. Başvuru şartları, haberimizde yer alıyor.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak’ın geçtiğimiz günlerde Corona Virus önlemleri kapsamı ile açıklamış olduğu Koronavirüs önlem kapsamında yürürlüğe giren ekonomi paketinin hiç şüphesiz en önemli maddesi; kısa çalışma ödeneği oldu. 

İstihdamın sürdürülebilmesi, nakit akışının düşmemesi ve ekonomik zararların minimuma indirgenebilmesi için destek duyacakları Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili tüm işlemler ve süreçler İŞKUR internet sitesi üzerinden yürütülecek. Yapılan açıklamaya göre asgari ücret desteğiyle beraber çalışanın 1.825 TL maaşı devlet tarafından karşılanacak. İşveren ise isterse üstünü tamamlayacak.

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir, Kimlere Verilecek?

Devlet tarafından yararlanma ve başvuru süreci oldukça kolay bir hale getirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa süre içerisinde yaklaşık olarak 7 bin firmanın başvuru yaptığını açıklayarak; , "Herkes şu anda form ve evrakını tamamlıyor. Geliştirdiğimiz bir uygulama var, o uygulama sayesinde her gün kaç başvuru geldiğini, kaçına kabul verdiğimizin oranlarını birebir her gece izliyorum" dedi.

Kısa çalışma ödeneği, iş veren firmanın haftalık çalışma süresini en az üçte bir oranında azalttığı takdirde ve çalışma faaliyetlerini tamamen ya da en az dört haftalık bir süre ile durdurulması halinde devreye giriyor. Üçte bir oranında azalması ise; 6 günlük çalışma süresinin 4 güne indirgenmesini ifade ediyor. 

Devlet İşçilerin Arkasında! 3 Aylık Maaş Karşılanacak

Korona Virüsü, kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına aldı. Neredeyse bütün sektörlerde etkileri ve ekonomik zararları meydana gelmeye başladı. İşletmelerin kapatılması ve üretime ara verilmesi; son zamanlarda bir hayli arttı. 

İşletmeyi kapatan ya da üretim faaliyetlerini durduran iş verenlerin istihdamı koruyabilmeleri için istihdamı koruma şartı ile çalışan personellerin 3 aylık maaşı, yani brüt maaşın yüzde 60’ı devlet tarafından ödenecek. Konu hakkında açıklama yapan Zehra Zümrüt Selçuk, "Kısa çalışma ödeneği, işin belli periyotlarda durdurulması veya yavaşlatılması durumunda devreye giren bir ödeneğimiz. Biz bunun bütün sektörlere daha fazla fayda sağlaması için belirli koşullarında esneklikler de sağlayacağız" dedi.

3 Aylık Maaş Şartları

Kısa Çalışma Ödeneği, çalışma öncesindeki son 12 gün (4 ay) hizmet akdinde olanlardan ve son üç yıl içerisinde minimum 600 gün süre ile işsizlik sigorta primi ödeyenler faydalanabiliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR, gün şartlarını azaltarak güncellediklerini belirterek; daha fazla işletmenin kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilmesini amaçlıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum