1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devletten bedava arsa müjdesi... Hangi illerde ücretsiz arsa veriliyor ve kimler yararlanabilecek?
Devletten bedava arsa müjdesi... Hangi illerde ücretsiz arsa veriliyor ve kimler yararlanabilecek?

Devletten bedava arsa müjdesi... Hangi illerde ücretsiz arsa veriliyor ve kimler yararlanabilecek?

Bir süredir çiftçiler adına arazi hakkında haberler gündemde yerini alıyordu. Konu hakkında çalışmalar hala devam ederken sonunda neticeye kavuştu. Cumhurbaşkanı tarafından gelen talimat ile çiftçiler adına ücretsiz bir şekilde arazi tahsisi gerçekleşecek. Peki hangi illerde olacak ve almak için gerekli şartlar nelerdir? İşte tüm detaylar...

A+A-

Son zamanlarda çiftçiler adına merak edilen birçok şey gündemde yerini alıyordu. Konu hakkında çalışmalar hala devam ederken Cumhurbaşkanı tarafından gelen açıklama ile neticeye kavuştu. Çiftçiler adına belirli illerde verilecek olan araziler hakkında şartlar nelerdir? Merak edilen birçok şey haberin devamında...

Devlet tarafından hazine içerisinde 14 bin dekarlık olarak yer alan arazi içinde tarım için el verişli olan kısımlar tespit edilecek. Bu durum karşısında çiftçilerden en ufak bir tahsis söz konusu olmayacak.

Hangi illerde verilecek?

 Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas illeri olmak üzere yedi ilde şuan gerçekleştiriliyor. İlerleyen süreçler içerisinde hangi iller eklenecek merak ile bekleniyor.

Tarım ve Orman bakanı olarak yer alan Bekir Pakdemirli bu konuda;

“Amacımız ekilmeyen, atıl durumdaki boş arazileri üretime kazandırmak. Ülkemizde 23,1 milyon hektar işlenen tarım alanı varlığı bulunuyor. Bu üretim alanında 83 milyon vatandaşımızın gıda ihtiyacı karşılanıyor ve üstüne de 18 milyar dolara ulaşan ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye 48 milyar dolarlık tarımsal hâsıla ile Avrupa'nın lider ülke konumunda bulunuyor. Özellikle atıl olan mülk, hazine ve vakıf arazilerinin parsel bazında tespiti için Mayıs ayında bir çalışma başlattık'' sözlerini dile getirdi.

Ardından ise; '' Öncelikle bir döküm çıkaracağız. İlk aşamada Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas'ta hazine arazilerinin il müdürlüklerimize tahsisini sağladık. Bu çerçevede, 14 bin dekar hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanların tespiti yapıldı. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz. Çiftçilerimizin başvuruları 1 Haziran'a kadar alındı. Şimdi talepler değerlendirildikten sonra hak kazananlara çiftçilerimize tahsisleri yapılacak.” sözleri ile devam etti.

Son detaylar ne olacak merak ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum