1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devletten 2 Bin 300 TL destek..! Hemen Başvuru Yapın
Devletten 2 Bin 300 TL destek..! Hemen Başvuru Yapın

Devletten 2 Bin 300 TL destek..! Hemen Başvuru Yapın

Devlet tarafından verilen kira yardımları pek çok ihtiyaç sahibi için önemli bir yer teşkil etse de kentsel dönüşüm projelerine dahil olan ailelere öncelik tanınıyor. Başvurular nereye hangi şartlarda yapılmaktadır? İşte tüm bu sorularınızın cevabını bulabileceğiniz haberimiz...

A+A-

2020 yılı kentsel dönüşüm zam oranları henüz açıklanmasa da,şuan için devlet evini kentsel dönüşüm projelerine veren ailelere aylık 1.150 TL kira yardımı ve 2 bin 350 TL taşınma ücreti ödemekte.Peki bu yardımdan kimler yararlanabiliyor?Kira yardımı kimlere ödeniyor?

Ülkemizde yaşanan salgın sebebi ile pek çok kişi ekonomik yönden sıkıntılara maruz kaldı.İşlerinden ayrılan yada ücret izne çıkarılan binlerce kişi kiralarını ödeyemez duruma geldi. Mağdur olan vatandaşlar kira yardımından nasıl alabileceklerinin araştırmasını yapsalarda bu kapsamda salgın süreci içersinde ihtiyaç sahiplerine ayrı bir kira desteği yapılmadı ancak kentsel dönüşüm projesi üzerinden kira yardımı alan vatandaşların ödemelerine devam edildi. Devlet tarafından evini kentsel dönüşüm projesine veren vatandaşlara bu süreci dahada hızlandırmak adına her ay düzenli kira yardımı yapılmaktadır.

2020 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen kentsel dönüşüm kira zama oranları henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz senelerde Mayıs ayı içersinde açıklanan kentsel dönüşüm kira zammı oranları Haziran ayının sonlarına gelmemize rağmen Bakanlıktan konuya dair bir açıklama yapılmadı.

Kentsel dönüşüm kira yardımının İllere göre dağılımı

İllere göre belirlenen kentsel dönüşüm kiraları toplamda 6 bölge baz alınarak düzenlemiştir. Düşük bölgede yer alan şehirler için 715 TL kira yardımı yapılırken yüksek bölgelerde bu rakam 1.150 TL'kadar çıkabilmektedir. Taşınma yardımlarında ise en düşük yardım 1.430 TL olarak ödenirken en yüksek limit ise 2 bin 300 TL olarak ödenmektedir.

kira.jpg

Kentsel Dönüşüm kira yardımı için ödenen süre projenin uygulandığı bölgeye göre değişmektedir. Riskli yapı ilan edilen bölgelerde 48 ay üzerinden ödenen kira yardımları diğer bölgelerde yer alan taşınmazlar için bu süre sadece 18 aydır.

Kira yardımları için hangi evraklar gerekmektedir?

  • Başvuru dilekçesi
  • Başvuru sahibinin tüzel kişi olması halinde firmayı temsil yetkisine sahip kişiye ait imza sirküleri
  • Riskli yapının tahliye edildiğine dair Adres Bilgileri Raporu veya ilgili belediyesinden alınacak yazı,
  • Tapu belgesi ve Güncel Taşınmaz Kaydı,
  • Riskli yapının yıkım bilgisinin A.R.A.A.D. Bilgi Sistemine girilmiş olması, 
  • Hak sahibine/vekiline ait T.C. Ziraat Bankası A.Ş. vadesiz TL hesap cüzdanı fotokopisi 

Kira Yardımları için nereye Başvuru Yapılır?

Yukarıda belirtilen evraklar ile birlikte  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri üzerinden kira yardımı başvurusu yapılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.