1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Devletin Sosyal Desteği! PTT'den TC Son Rakamına Göre 1300 TL Ödeme Sağlanacak! Başvuru Nasıl ve Nereye Yapılır?
Devletin Sosyal Desteği! PTT'den TC Son Rakamına Göre 1300 TL Ödeme Sağlanacak! Başvuru Nasıl ve Nereye Yapılır?

Devletin Sosyal Desteği! PTT'den TC Son Rakamına Göre 1300 TL Ödeme Sağlanacak! Başvuru Nasıl ve Nereye Yapılır?

Devletten son dakika ödeme müjdesi geldi! 1300 TL'ye varan ödeme yapılacak. 1300 TL sosyal desteğinizi kimlik numaranızın son hanesi değerlendirilerek anında alabilirsiniz. İşte ödeme için detaylar…

A+A-

Devletten son dakika ödeme müjdesi geldi! 1300 TL'ye varan ödeme yapılacak. 1300 TL sosyal desteğinizi kimlik numaranızın son hanesi değerlendirilerek anında alabilirsiniz. İşte ödeme için detaylar…

Devletten şipşak ödeme müjdesi olarak açıklandı. 1300 TL almaya hak kazanabilirsiniz. Çok sayıda destek ödemesi devletten Aile Bakanlığı aracılığı ile veriliyor. Uzun süredir başvurular devam etse de çok fazla bilinmeyen bir ödeme daha ortaya çıktı. 1300 TL alma hakkı elde edebilirsiniz.

Devletten sağlanan imkanlar arasında kadın ve çocuklara pek çok destek ödemesi buluyor. Haneye giren gelire göre değişkenlik gösteren ödemeler hanedeki çocuk sayısına göre yapılıyor. Doğum yardımı adı altında kadınlara 1300 TL'ye kadar yardım veriliyor. e-devlet üzerinden başvurular anında incelenecek ve sonuçlanacaktır.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından Ödemeler Yapılıyor
1300 TL'lik ödemenin detayları merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pek çok destek ödemesi yapılmasına karar verildi. Dar gelirli vatandaşlara refaha kavuşmaları için ödemeler büyük bir öneme sahip. Bu destekler arasında çok dikkat çeken doğum yardımı ödemesi oldu. Yeni doğum yapan annelere maddi olarak destek sağlıyor. Yeni doğum yapan anneye tek defa da geri ödemesiz 600 TL, 400 TL ve 300 TL olarak ödeme yapılıyor. 1. Çocuk için bu ödeme 300, ikinci çocuğa 400, üçüncü çocuğa 600 TL destek ödemesi yapılması doğum yapan anneleri bir miktar olsa rahatlatıyor. Doğum başvurusu için PTT'den anında ödeme almanız mümkün.

Doğum Yardımı Koşulları Neler?

15 Mayıs 2015 tarihi sonrası doğan her çocuk için doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Canlı doğum gerçekleştiren ve mavi kart sahibi olan kadınlara bu destek ödemesi veriliyor. Yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğu ile ilgili olarak ödeme miktarı değişiyor. Annenin ve babanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olması en önemli kriter.

Başvuru Nasıl ve Nereye Yapılır?

Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olan kişilere bu ödeme veriliyor. Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi olan anne ya da babanın çocukları için bu ödemeler yapılıyor. Canlı doğum gerçekleştirmiş ve 15 Mayıs 2015 tarihi sonrası doğum yapmış kadınlara destek ödemesi veriliyor. Doğum izninin başlamadan önce kadının herhangi bir iş yerinde çalışıyor olması kadının doğumu öncesi 1 yıl içinde en az 90 gün primime yatırılmış olması, doğum parası almak için doğum yapan kadının iş yerinde sigortalılık süresinin devam etmesi gerekiyor. Doğumdan sonra çocuğun kimlik paylaşım sisteminde kayıtlı olması ve doğum yardımını eksiksiz alabilmeniz için formu tam olarak doldurmanız ve ulaştırmanız gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.