1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine yakacak desteği verilecek! Hemen başvuru yapabilirsiniz…
Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine yakacak desteği verilecek! Hemen başvuru yapabilirsiniz…

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine yakacak desteği verilecek! Hemen başvuru yapabilirsiniz…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında ihtiyacı olan aileler için yardımlar devam ediyor. Bu zorlu günlerde bir yandan nakdi yardımlar devam ederken kış aylarının gelmesi ile odun ve kömür yardımları da eklendi.

A+A-

Yardım almak için vatandaşların belirli şartları da yerine getirmesi gerekiyor. Sigortalı bir şekilde istihdam eden vatandaşlar her ne kadar başvuru yapsalar bile yardımlardan yararlanamayacaklar. TC kimlik numaraları ile başvuru yapan vatandaşlar e devlet ile sorgulamalarını da yapabilirler. Bir yandan da yardımlar il ve ilçe merkezlerinde yer alan valilik ve kaymakamlıklara bağlı olarak faaliyetlerine devam eden sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından uygulanacak. Başvuru sırasında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Odun ve kömür yardımını hangi kuruluşlar yapıyor?

Kış ayları gelirken herkesin odun ve kömür ihtiyaçları meydana gelmeye başlıyor. Devlet tarafından odun ve kömür yardımları veriliyor mu bu zorlu günlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesi oluyor. Tabi ki devlet tarafından yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç insanlar için yardımlar devam ediyor. Fakat belirli kurum ve kuruluşlar da yardımlarına devam ediyor. Devlet belirli kurumlar aracılığı ile kış aylarında odun ve kömür olarak yakacak yardımı kapsamında birçok yardım sunmaya devam ediyor. Bir yandan da nakdi ve giyim gibi yardımlar dikkatleri çekiyor.

Odun ve kömür yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak muhtarlıklardan muhtaçlık belgesi alması gerekir. Yakacak yardımları her ne kadar devlet tarafından verilse de aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı olarak görevlerine devam eden sosyal yardımlar genel müdürlüğü tarafından iletilir. Belirli zamanlarda verilen yakacak yardımlarının yanı sıra giyim ve gıda yardımları da veriliyor.

Sosyal yardımlar genel müdürlüğünden yakacak yardımı

2003 yılının kış ayından bu yana kadar ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için gelen yakacak yardımı sayesinde kimse böyle bir sorun ile karşılaşmıyor. Başvuru yapan vatandaşlar eğer uygun olan koşulları yerine getiriyor iseler de sosyal yardımlar genel müdürlüğü odun ve kömür yardımlarını vatandaşlara verir. Yardımların yapıldığı illere göre değişiklik gösterse bile en azami 500 kg kömür yardımı verilir.

Belediyelerden yakacak yardımı

81 ilde bulunan belediyelerin tamamı gerekli şartları yerine getiren ve ihtiyaç sahibi olan aileler için kış aylarında ısınmalarına yardımcı olmak için yakacak yardımları sunmaya devam ediyor. Belediyelerde her ne kadar sabit bir kısıtlama olmasa bile en az 1 ton yakacak yardımları sunuluyor. Vatandaşlar TC kimlik kartı, başvuru formu ve ikametgah belgesi ile başvuru yapacaklar. Başvuruların ardından gerekli araştırmalar yapılır ve uygun görülen haneler içerisinde yardımlar devam eder. Verilecek yardımlar belediyenin bütçesine göre artış ya da azalış gösterebilir.

Sivil toplum kuruluşlarından yakacak yardımı

Ülkemizin adeta her yerinde yardımlar devam ediyor olsa bile miktarları eşit olacak ya da aynı anda dağıtılacak bir durum yok. Bölgelere göre belirlenen miktarlar ile yardımlar yapılır. Kuruluşlar tarafından verilecek yakacak yardımları için belediye ya da sosyal yardım müdürlüklerinden almıyor olmak gerekir. Bunların yanı sıra;

  1. Belediyelere,
  2. Sosyal Yardımlaşma Vakfına,
  3. Sivil Toplum Kuruluşlarına
  4. Valilik veya Kaymakamlık Makamına,

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerine giderek başvurularını yapabilir. Uygun görülen vatandaşlara yardımlar ödenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.