1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet olaya el attı! Alt gelirliler ile beraber ihtiyaç sahipleri fatura ödeme derdinden tamamen kurtuluyor…
Devlet olaya el attı! Alt gelirliler ile beraber ihtiyaç sahipleri fatura ödeme derdinden tamamen kurtuluyor…

Devlet olaya el attı! Alt gelirliler ile beraber ihtiyaç sahipleri fatura ödeme derdinden tamamen kurtuluyor…

Dar gelirli olan vatandaşlar için devlet yardımlarına devam ediyor. Elektrik tüketim konusunda kimse zorluk çekmesin diye 1 Mart 2019 tarihinden bu yana kadar hız kesmeden yardımlar gelmeye devam ediyor.

A+A-

Bu yıl içerisinde tam 2 milyon 22 bin hane için her ay düzenli olarak 106 TL ye kadar olan faturalar için destekler gelmeye devam ediyor. Aranan şartları yerine getiren tüm vatandaşlar yaşanan bu zorlu günlerde daha çok zorluk çekmesinler diye destekler gelmeye devam ediyor. Her ay düzenli olarak verilen 106 TL ye kadar olan elektrik tüketim destekleri gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar yaşanan bu zorlu anlarda hangi şartlar ile desteklerden yararlanabilecek olduğunu merak ediyor. Elektrik tüketim destekleri kimlere hangi şartlar ile verilecek?

1 Mayıs 2019 tarihinde ilk defa yürürlüğe giren ve bu kadar zaman devam eden destekler bu yıl içerisinde 2 milyon 22 bin hane içerisine verilmeye devam ediyor. Ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için devlet tarafından verilen bu destekler rahat bir nefes aldırıyor. Tabi ki bu anlarda vatandaşların devlet tarafından aranan şartları da yerine getirmesi gerekiyor.

Aranan en belirgin şart ise haneye giren gelir miktarında hanede yaşamına devam eden kişiler ile oranlaması yapılacak olduğu zaman kişi başı asgari ücretin üçte birini altında düşmesi gerekir. Yani hanede yaşamlarına devam eden kişiler için kişi başı en fazla 701 TL altında ücret ödeme şartı gelirken bir hanede eğer dört kişi yaşamına devam ediyorsa o hanenin en fazla 2804 TL geliri olması gerekiyor. Bu şartı yerine getiren vatandaşlar için destek ödemeleri veriliyor.

Ödeme miktarı belli oldu…

Hane içerisinde yaşamlarına devam eden kişi sayısına göre ödemeler verilecek. Bu ödeme miktarları belli oldu.

  1. Hane içerisinde yaşamına devam eden kişi sayısı 1 ila 2 kişiyse bunlara aylık olarak 75 kw yani 53,27 TL olarak ödeme veriliyor.
  2. Hane içerisinde yaşamına devam eden kişi sayısı 3 kişiyse bunlara aylık olarak 100 kw yani 71,02 TL olarak ödeme veriliyor.
  3. Hane içerisinde yaşamına devam eden kişi sayısı 4 kişiyse bunlara aylık olarak 125 kw yani 88,78 TL olarak ödeme veriliyor.
  4. Hane içerisinde yaşamına devam eden kişi sayısı 5 ve üzerinde sayılarda kişiyse bunlara aylık olarak 150 kw yani 106,53 TL olarak ödeme veriliyor.

Vatandaşlar için bu ödemeler PTT üzerinden yapılacak ama nakit olarak verilmeyecek. Faturalar devlet tarafından belirlenen miktarın üzerinde olursa arada meydana gelen fark vatandaşlar tarafından eklenecek. Fakat belirlenen altında kalırsa da bu fark geri verilmeyecek. Vatandaşların PTT şubelerine faturaları ile gitmeleri ve bu faturalar ile desteklerden yararlanmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.