1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet Musluğu Açtı! Sigortalı Çalışanlara Bile Yardım Yapılacak! Başvuru Yaparak Paranızı Alabilirsiniz…
Devlet Musluğu Açtı! Sigortalı Çalışanlara Bile Yardım Yapılacak! Başvuru Yaparak Paranızı Alabilirsiniz…

Devlet Musluğu Açtı! Sigortalı Çalışanlara Bile Yardım Yapılacak! Başvuru Yaparak Paranızı Alabilirsiniz…

Ekonomik olarak yetersiz durumda olan vatandaşlar, devletin verdiği yardımlardan faydalanarak daha rahat bir süreç geçirebilirler. Fakat devlet yardımı alabilmeleri için, bir takım şartları karşılamaları gerekiyor. Hükümet ve SGK tarafından kısa süre önce sigortalıların alabileceği yardımlar açıklandı. Hemen başvuru yaparak yardım alabilirsiniz…

A+A-

Devlet tarafından verilen yardımların geneli incelenecek olduğu zaman yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için veriliyor olduğu gözlenecek. Bu durum karşısında sosyal güvencesi olan vatandaşlardan ziyade olmayan vatandaşlara verilmesi tercih ediliyor.

İki tane farklı destek ödemesi var ki bunlardan sigortalı çalışan vatandaşlar da yararlanma hakkına sahip olacak. Belirli iki yardım kapsamı içerisinde başvuru yapacak vatandaşlar her ne kadar sigortalı olsalar bile yararlanma hakkına sahip olacak. İşte merak edilen yardımlar hakkında bilinmeyen detaylar....

Sigortalı çalışanlar için verilecek iki yardım

Sigortalı olmalarına rağmen yardımlardan yararlanacak olan vatandaşlar için bir tanesi kadınlara özel olarak sunulmaya devam ediyor. Çalışma hayatına devam eden kadınlara özel olarak doğum izni desteği çalışılmayan süreçlerde maaş ödemesi ve prim ödemesi ile beraber sunuluyor. Sigortalı olan vatandaşlara ödenen yardımlardan bir tanesi de cenaze yardımı oluyor.

Doğum izni ödemesi

Doğum izni ödemesinden sigortası olan kadınlar yararlanma hakkına sahip olacak. Kadınlar hem doğum yapmadan hem de doğum yaptıktan sonra izin kullanması gerekiyor. Bu anlarda çalışma hayatına ara verilen süreçler için sigortalı olan kadınlara doğum izni ücreti ödenecek.

Devlet tarafından verilen doğum izni ücretleri için kişilerin aldıkları maaşların ne kadar olduğu bir hayli etkili oluyor. Asgari ücretten daha yüksek maaş alarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlar doğum izni için aldıkları ücretleri de daha yüksek olacak. Şuan en az ücret de asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden kadınlar için yapılıyor. Doğum izni sırasında asgari ücret ile çalışma hayatına devam eden kadınlar için 9325 TL ödeme sunulur.

Cenaze için yapılan ödemeler

Cenaze desteği ödemeleri için illa çalışan ya da çalışmayan olmayan şartı aranmaz ve başvuru yapan herkes için ödenir. Ölen kişilerin sadece 360 gün boyunca sigorta primlerinin ödenmiş olması şartı aranıyor. Bu şarta uygun olan vatandaşların yakınlarına gerekli olan bu yardım sunulur.

2020 yılı içerisinde cenaze yardımı olarak vatandaşların yakınlarına tam 801 TL ödemeler yapıldı. Eğer ölen kişi bekarsa bu para anne, kardeşler ya da babaya verilirken evliyse de eşe ya da çocuklara veriliyor. Bu destek için geriye dönük olarak 5 yıl öncesinin ödemelerini almak da mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.