1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet Müjdeyi Verdi! 1300 TL Ödeme Yapılacak! ATM ve PTT Üzerinden Alabilirsiniz! Banka Kartı Olanlar Hemen Alabilecek!
Devlet Müjdeyi Verdi! 1300 TL Ödeme Yapılacak! ATM ve PTT Üzerinden Alabilirsiniz! Banka Kartı Olanlar Hemen Alabilecek!

Devlet Müjdeyi Verdi! 1300 TL Ödeme Yapılacak! ATM ve PTT Üzerinden Alabilirsiniz! Banka Kartı Olanlar Hemen Alabilecek!

Ve karar çıktı, devlet 1300 TL ödüyor! ATM ve PTT üzerinden müracaatlar yapılıyor, bankamatik kartı olanlara hemen yatıyor! 1300 TL devlet desteği ayrıntıları haberimizde…

A+A-

Ve karar çıktı, devlet 1300 TL ödüyor! ATM ve PTT üzerinden müracaatlar yapılıyor, bankamatik kartı olanlara hemen yatıyor! 1300 TL devlet desteği ayrıntıları haberimizde…

Maddi sıkıntı çeken yurttaşlar için devlet tarafından verilecek her ödeme önem taşıyor. Özellikle pandemi sürecinde devletin yapmış olduğu yardım kalemlerini yakından takip eden yurttaşlar için güzel bir haber daha geldi. PTT ve ATM üzerinden müracaat yapan herkese devlet 1300 TL ödeme yapıyor. Ancak ödemeleri almak için müracaat mecburi. Yani pandemi nakit desteği gibi müracaat yapmadan ödeme gelmiyor. Bankamatik kartı olanlara müracaat doğrultusunda para hemen anında hesaba geçiyor. Peki 300 TL destek ödemesi müracaatsu nasıl yapılır?

Devlet tarafından ailelere pek çok maddi katkı sağlanırken özellikle pandemi döneminde bu desteklerin sayısı arttırıldı. Dar gelirli olan yurttaşlar 2015 tarihi itibariyle sağlanan çocuk yardımı desteğinden faydalanabiliyor. Üstelik 2021 senesinde covid-19 salgınının da etkisi ile ödemeler arttırıldı. Şu anda çocuk yardımı, Bakıcı parası, doğum izni, süt parası gibi kalemlerde toplamda 1300 TL ödeme almak mümkün nokta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla yapılan ödemeler için PTT ve ATM üzerinden müracaat işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME ALABİLİRSİNİZ

Devlet tarafından annelere sağlanan en önemli destek kalemlerinden biri çocuk yardımı. Aileler çocuk sahibi olmaya hazırlandıkları dönemde tek sefere mahsus olarak çocuk parası alabiliyor. Ancak ödemenin alınabilmesi için temel kural olarak çocuğun doğum tarihi araştırılıyor. Mayıs 2015 tarihinden sonra Doğan Her çocuk için devlet ödeme yapıyor. Elbette bu ödemeyi alabilmek için de birtakım şartlar bulunuyor. Yeni doğum yapan anneler, 1, 2 ve 3 çocuğu olan anneler farklı farklı ödeme seçeneklerinden faydalanıyor.

TEK SEFERE MAHSUS 1300 TL'YE ALABİLİRSİNİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla devlet tarafından sağlanan destek ödemesi kalemlerinden biri çocuk parası. Özellikle maddi olanağı olmayan aileler için bu ödeme kalemi büyük önem taşıyor. 2015 senesinin Mayıs ayından beri yapılan çocuk parası ödemeleri şu an için tek sefere mahsus olarak 1300 TL'ye kadar yapılıyor. Ödemeleri almak için çocukların 2015 senesinden doğmuş olması gerekmektedir. Bu tarihten sonra dünyaya gelen her çocuk için farklı ödeme yapılıyor.

2021 ÇOCUK PARASI ÖDEMESİ KAÇ TL?

Anneler veya yeni anne olacaklar için çocuk parası ödemesi kaç TL sorusu da en çok araştırılan konular arasında yer almakta. 2015 senesinin Mayıs ayından sonra dünyaya gelen ilk çocuk için 300 TL devlet yardımı yapılıyor. Mayıs 2015 tarihi itibariyle ikinci çocuğunu dünyaya getiren annelere 400 TL ödeme verilmekte. Anne Mayıs 2015 tarihinden sonra 3 ve daha üzeri çocuk yapmışsa 600 TL ödeme alabiliyor. Yani 2015 senesinden bu yana annelere 3 çocuk için toplamda ödenen tutar 1300 TL'ye ulaşıyor.

ÇOCUK PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Devletten çocuk parası ödemesi almak isteyen yurttaşların çocuğun kimliği ile beraber müracaat işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Eğer çocuğun kimliğini çıkarırken müracaat yapmazsanız kaymakamlıklar üzerinden sonrasındada müracaat yapmanız mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.