1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet Her Ay Maaş Ödüyor! Başvuru Yapana 1460 TL Destek
Devlet Her Ay Maaş Ödüyor! Başvuru Yapana 1460 TL Destek

Devlet Her Ay Maaş Ödüyor! Başvuru Yapana 1460 TL Destek

Korona virüs salgını ardından devletimiz tarafından birçok önemli yardım yapılırken bu yardımlardan birisi de kronik hastalara maaş desteği yardımı oluyor. birçok vatandaş hangi kronik hastalar ödemelerden faydalanabilecek, şartlar nelerdir ve başvuru nasıl yapılır gibi konuları merak etmektedir. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

A+A-

Korona virüs salgını ardından devletimiz tarafından birçok önemli yardım yapılırken bu yardımlardan birisi de kronik hastalara maaş desteği yardımı oluyor. İçerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreç içerisinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu sosyal yardım programlarına ilgi devam ediyor.

Bu kapsamda kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara her ay düzenli olarak maaş desteği verilecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre kişilerden hastalık bilgileri alınacak ve evraklar talep edilmeksizin aylık 1460 lira maaş desteği yapılacak.

Bu haber ardından birçok vatandaş hangi kronik hastalar ödemelerden faydalanabilecek, şartlar nelerdir ve başvuru nasıl yapılır gibi konuları merak etmektedir. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

Kronik Hastalara Maaş Desteği Şartları Nelerdir?

Korona virüsle mücadele kapsamında kronik hastalara maaş desteği olacağı haberi ardından pek çok vatandaş kronik hastalığa maaş desteği şartları nelerdir diye merak etmektedir.

Bu konuya ilişkin olarak bakanlığın resmi sayfasında yer alan açıklamaya göre SSPE ve Tüberküloz hastalıklarına sahip olarak bu dönemde mali kayıp yaşayan vatandaşlar bu yardımlardan faydalanabileceklerdir. Aynı zamanda bu hastalara bakmakla yükümlü olan kişilere de nakdi yardım yapılacaktır.

Yapılacak olan ödemeyle ilgili bu hastalıklara sahip olarak psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan vatandaşlar bu nakdi destek yardımından faydalanabilmektedirler. Bu kapsamda bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre bu vatandaşlar aylık olarak 1460 lira alabilecekler.

Bunun yanı sıra devlet tarafından kot taşlama işinde çalışarak bu hastalıklara yakalanan kişiler de 2011 yılından itibaren aylık yardımı alabilmektedirler. Meslek kazanma kaybı %15-34 olan kişilere 1160 TL, %35-54 olan kişilere 1326 ve %55 üzerinde olan kişilere 1477 lira aylık olarak devlet yardımları yapılmaktadır.

Kronik Hastalara Maaş Başvurusu

Vatandaşlar belirtiler kronik hastalara sahip olarak bu nakdi yardımdan faydalanmak istediklerinde kronik hastalara maaş başvurusu için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurmalıdırlar. Bunun için de bulundukları il ve ilçe şubelerine giderek başvurularını gerçekleştirebilmektedirler.

Başvurular sonrasında Mütevelli Heyeti tarafından onaylanarak halk sağlığı yönetim sistemi aracılığıyla hastalık bilgileri alan vatandaşlar ödemelerini alabilmektedirler. Üstelik evrak talebi olmadan her ay 1460 lira nakdi yardım alabilmektedirler.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.