1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Devlet 150 bin tl veriyor hemde geri ödemesiz işte şartlar!
Devlet 150 bin tl veriyor hemde geri ödemesiz işte şartlar!

Devlet 150 bin tl veriyor hemde geri ödemesiz işte şartlar!

Kendi işini kurmak ve çalışmak isteyen gençler için destekler devreye girdi. 18-20 yaş arası işçi çalıştıranlara 42 aya kadar prim teşviki sağlanırken, iş kurmak isteyen gençlere de 150 bin lira veriliyor.

A+A-

Sermayeye ihtiyaç duyan ve iş kurmak isteyen vatandaşlar faizsiz kredi desteklerini araştırıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesi için devlet tarafından binlerce lira destek veriliyor. Bu desteklerden en çok dikkat çekeni KOSGEB tarafından veriliyor. KOSGEB, geri ödemesiz 150 bin liraya varan destek veriyor. Peki, KOSGEB faizsiz kredi desteği nasıl alınır?

KOSGEB faizsiz kredi desteği nasıl alınır? Devletten geri ödemesiz 150 bin lira destek iş kurmak isteyen vatandaşlara veriliyor. Girişimci olup bir türlü yeterli sermaye desteği bulamayan kişiler KOSGEB kredi desteği alma yollarını araştırıyor. Gerekli şartları sağlayan kişilere 150 bin TL'ye varan destek veriliyor. Fikri ve az da olsa sermayesi olanlar illerde bulunan KOSGEB müdürlüklerine başvuru yapabilir.

Hükümеt, аrtаn gеnç işsizliğinin önüne geçmek ve Türkiye'dеki genç girişimci sаyısının artması için yеni dеstеklеr başlattı. Bunlаrdаn biri de KOSGEB kаnаlıylа verilen milyarlarca liralık hibе vе fаizsiz krеdi dеstеği. Bu fırsаttаn yararlanmak kоlay. Yеtеr ki iş fikriniz olsun.

BAŞVURU NEREDE?

150 bin liraya varan hibe ve kredi desteğinden yararlanmak için başvuru yapmanız gereken kurum 'Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı' yani KOSGEB. Fikri ve az da olsa sermayesi olanlar illerde bulunan KOSGEB müdürlüklerine başvuru yapabilir. Bu konuda İşkur'dan da destek almak mümkün.

KOSGEB Kredi Başvuruları

KOSGEB kredi başvuruları, kurumun istediği şartları yerine getiren girişimciler tarafından belirli zamanlarda yapılan başvurulardır. Kurulduğu günden bu zamana kadar binlerce kişiye destek olmuş olan kurumun girişimcinin hazırladığı projeye göre 50 bin TL'lik hibe ile 100 TL'lik kredi olanaklarına sahip olması, KOSGEB'e başvuruda bulunacak olan kişilerin projelerini ona göre seçmelerinde rol oynayan en önemli faktördür.
KOSGEB Kredi ve Hibe Başvuruları Nasıl Yapılır?

KOSGEB'ten hibe ya da kredi desteği almak isteyen kişilerin kuruma başvuru yapmadan önce sağlamaları gereken birtakım şartlar bulunmaktadır. Buna göre KOSGEB 'ten hibe ya da kredi almak için girişimcilerin sağlaması gereken şartlar şunlardır;

İŞKUR tarafından yapılacak olan uygulamalı girişimcilik eğitimi programlarını tamamlayarak sertifika almak,

Alınan sertifikayla yeni bir proje hazırlamak,

Hazırlanan projelerin sunumunu yapmak ve KOSGEB 'ten onay almak,

Sonrasında işi kurmak harcanan tüm masrafları faturalandırmak,

Gibi durumlar KOSGEB 'ten kredi ve hibe almak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlardır. Yukarıda belirtilen şartları sağl

KOSGEB Geri Ödemesiz Kredilerle İş Yeri Açmak

KOSGEB kendi iş yerini açmak isteyen kişiler için sunmuş olduğu geri ödemesiz kredileri sayesinde kişilerin kendi iş yerlerini açmalarına olanak sağlamaktadır. Bunun için yukarıda belirtilen şartları yerine getirmek ve açılan iş yeri için gerekli faturalandırmayı yapmak oldukça önemlidir. Bu sayede KOSGEB geri ödemesiz kredilerle iş yerleri rahatlıkla açılabilmektedir.

KATILIM ÜCRETSİZ

Destek için aranan şartlardan ilki kursa katılmak. Atölye çalışması da dahil eğitim, ücretsiz ve toplamda 32 saat. Habere göre, eğitimler genelde hafta içi mesai saatleri içinde yapılıyor.

FAİZSİZ KREDİDE ÖDEME 2 YIL SONRA

2 yıl sonra 50 bin liralık hibe, işinizi kurmak ve büyütmek için yeterli değilse KOSGEB'den ayrıca 100 bin lira daha kredi isteyebilirsiniz. Faizsiz olan bu kredi iki yıl geri ödemesiz. Yani 100 bin lira faizsiz krediyi çeken girişimciler ödemeye 2 yıl sonra başlayabilecek ve eşit taksitler halinde ödeme yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum