1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Depremde Hayat Kurtaran Güvendeyim Uygulaması
Depremde Hayat Kurtaran Güvendeyim Uygulaması

Depremde Hayat Kurtaran Güvendeyim Uygulaması

AKUT tarafından geliştirilen ‘’GÜVENDEYİM’’ uygulaması ile deprem ayada diğer doğal afet durumlarına kullanıcılar yakınlarında güvende olduklarını sorunsuz bir şekilde bildirebiliyor.

A+A-

Hem iOS hem de Android platformlarından ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz bu uygulama sayesinde başta deprem olmak üzere tüm doğal afet durumlarında kişi bilgilerini kısa mesaj ile önceden belirlediğiniz numaralara göndererek ve karşı tarafa güvende olduğunuzu bildirmiş oluyorsunuz.  

Tamamen ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz ‘’GÜVENDEYİM’’ uygulaması ayarlar sekmesinde belirlediğiniz en fazla 5 telefon numarasına uygulamanın ana ekranındaki Güvendeyim butonuna bastığınızda telefonunuzun GPS servisi üzerinden aldığı konumunuzu telefonunuz SMS sistemi üzerinden numarasını sisteme eklediğiniz en fazla 5 kişi ile paylaşmış oluyor. Ayrıca bu uygulama sayesinde göçül altında kaldığınızda tam konumunuzu paylaşma imkanına sahip oluyorsunuz.  

SMS’ler Tamamen Ücretsiz ve İnternet Bağlantısı Gerekmiyor

Uygulamayı geliştiren AKUT ekipleri kullanıcılara aynı şehirde yaşamayan en az bir yakınınızın numarasını da uygulamaya eklenmesinin güvenlik ve daha iyi sonuç alınması açısından öneriyor.Bu uygulama ile gerçekleştireceğini 5 kişiye haber verme hizmetinde standart SMS tarifeniz üzerinden operatörünüz tarafından herhangi bir ücret talep edilmiyor.

‘’GÜVENDEYİM’’ uygulaması, uygulamayı yükledikten sonra internete ihtiyaç duymaması ile ön plana çıkıyor. Deprem sonrasında uzun bir süre internet bağlantısında sıkıntı olduğu göz önüne alındığında bu uygulamanın ne denli faydalı olacağı bir kez daha ortaya çıkmış oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.