1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dar Gelirli Aileleri Sevindirecek Haber! 20 Bin TL ile 40 Bin TL Yardım Yapılacak… Başvuru Şartları Neler?
Dar Gelirli Aileleri Sevindirecek Haber! 20 Bin TL ile 40 Bin TL Yardım Yapılacak… Başvuru Şartları Neler?

Dar Gelirli Aileleri Sevindirecek Haber! 20 Bin TL ile 40 Bin TL Yardım Yapılacak… Başvuru Şartları Neler?

Zehra Zümrüt Selçuk, ‘’İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barına yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin TL’den 40 bin TL’ye ev onarımında ise hane başına azami 15 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkardık’’ dedi. 40 Bin TL yardım nasıl alınır, şartlar neler?

A+A-

2020 yılı için yapılacak ola barınma yardımları ile belirlenen yeni rakamların duyurusunu yapan Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Selçuk, açıklamalarına yeni bir yardım eklediğini duyurdu. Zehra Zümrüt Selçuk, ‘’İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barına yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin TL’den 40 bin TL’ye ev onarımında ise hane başına azami 15 bin TL’den 20 bin TL’ye çıkardık’’ dedi. 

Betonarme Ev Yapım Yardımı Ne Kadar Oldu?

Barınma desteği talebinde bulunan kişiler için betonarme ev yapım yardımı vardır. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu alanda verilen desteğin 40 bin TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

Bu yardım için prefabrik ev yardımı başvuru şartı da aranıyor. Kişinin oturulamayacak kadar bakımsız ve eski evinin olması, hane halkı gelirinin ise 701,32 TL’yi aşmamasıdır. Ancak bu şartların taşınması hâlinde betonarme ev yardımına izin veriliyor.

Betonarme Ev Yapım Yardımı Şartları Nedir?

Ev onarımı ile ev yapımı desteği almak isteyen kişilerin dar gelirli olmaları şartı vardır. Peki, bu yardım için başvurular nereye yapılmalıdır? Çalışma İl Müdürlükleri ya da SYDV’lere müracaat yapılır.

Kira Yardımı İmkânı Var mı?

Dar gelirli vatandaşların, kira yardımı başvuru hakkı da bulunuyor. Bu yardım tutarı ilden ile farklılık gösteriyor. En düşük kira yardımı ise 595 TL olarak açıklandı.

  • 595 TL kira yardımı alan iller; Tunceli, Nevşehir, Bayburt, Kilis, Yalova, Karabük, Bilecik, Artvin, Bingöl, Çankırı, Ardahan, Iğdır, Erzincan, Kırıkkale, Hakkari, Gümüşhanedir.
  • 675 TL kira yardımı alan iller; Amasya ve Düzce, Rize, Osmaniye, Bitlis, Niğde, Giresun, Şırnak, Aksaray, Isparta, Yozgat, Uşak, Siirt, Kastamonu’dur.
  • 755 TL kira yardımı alan iller;  Sivas, Çanakkale, Adıyaman, Afyon, Batman, Ağrı, Zonguldak, Elazığ, Ordu, Kütahya’dır.

Yapılan bu yardımların tamamı 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun maddeleri gereğince yapılır bu neden ile durumunuz uygun değilse bu yardımlardan faydalanamayacaksınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum