1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Dar Gelirli Ailelere Kira Yardımı: 5250 TL Karşılıksız Destek! 5250 TL'lik Destek Nasıl Alınır? İşte Başvuru Şartları!
Dar Gelirli Ailelere Kira Yardımı: 5250 TL Karşılıksız Destek! 5250 TL'lik Destek Nasıl Alınır? İşte Başvuru Şartları!

Dar Gelirli Ailelere Kira Yardımı: 5250 TL Karşılıksız Destek! 5250 TL'lik Destek Nasıl Alınır? İşte Başvuru Şartları!

Dar gelirli yardıma muhtaç ve yoksul ailelere kira yardımları sürüyor. Ekonomik şartların oldukça güç olduğu bu dönemde ödemelerinde zorluk çeken ailelerle yönelik karşılıksız kira yardımları devam ediyor.Dar gelirli aileler ile yoksul ve muhtaç ailelere yönelik kira yardımları başladı.

A+A-

Dar gelirli yardıma muhtaç ve yoksul ailelere kira yardımları sürüyor. Ekonomik şartların oldukça güç olduğu bu dönemde ödemelerinde zorluk çeken ailelerle yönelik karşılıksız kira yardımları devam ediyor.

Dar gelirli aileler ile yoksul ve muhtaç ailelere yönelik kira yardımları başladı. Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvenceleri belirli limitlerin altında olan ailelere her ay 5250 TL’ye kadar karşılıksız kira yardımı yapılmaktadır.

Maddi anlamda zor bir dönem içerisinden geçtiğimiz bu zamanda dar gelirli ailelere yönelik kira yardımları büyük ilgi görüyor. Hasarlı olduğundan dolayı yıkılması gereken veya kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki evlerde oturanlar da bu yardımlardan yararlanabiliyor.

Hem iskan hem de kentsel dönüşüm konusunda gerçekleştirilen özverili çalışma ile bu kira yardımlarından şehit yakınları ve gazilerde faydalanabiliyor. Ev sahibi olmayan vatandaşların her ay belirli bir miktarda kira giderleri devlet tarafından karşılanmakla beraber yaşanan ekonomik şartlar çerçevesinde dar gelirli ailelerin bütçeleri de korunmuş oluyor.

Kiralardaki aşırı artışlar dışında doğal gaz, elektrik, su gibi fatura maliyetlerinin gittikçe artması ile insanların hayatlarındaki zorluklar daha da baş edilemez bir hale gelmekte. Bu sebeple de kira yardımı konusunda başvurunuzu zamanında yapmanız büyük önem arz etmektedir.

Kira Yardımı Ne Kadar?

Son yapılan açıklamalarla birlikte 2023 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 3500 TL’den 5250 TL’ye kadar çıkarıldı. Dönüşüme giren evlerin maliyetlerin yarısı devlet tarafından karşılanırken bunun içinde gerekli olan başvuru şartlarının da yerine getirilmesi gerekmektedir.

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dar gelirli aileler için kira yardımı başvuru şartları arasında en önemlilerinden biri SGK kapsamında bir aylık almıyor olmak ya da bir işte çalışmamak. Ev ve araba olmaması diğer şartlardan biri olup yapılacak gelir testi sonrasında yoksul kabul edilecek bir seviyede gelire sahip olanlar karşılıksız kira yardımından yararlanabilmekte.

Kira yardımı alabilmek için başvuru şartları şunlardır:

SGK’lı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almıyor olmak
Herhangi bir mal varlığına sahip olmamak
Gelir testi sonrasında fakirlik sınırının altında olmak
Düzenli bir gelire sahip olmamak
Dar gelirli aileler için kira yardımı başvurusu esnasında istenilen belgeler şöyledir:

Başvuru dilekçesi
T.C. Kimlik belgesi
Fakirlik belgesi (Muhtarlıktan alınacaktır)
Kira kontratı
Başvurunun hemen sonrasında bakanlık yetkilileri tarafından yapılacak olan incelemeler neticesinde hazırlanan rapor doğrultusunda karşılıksız kira yardımı alıp alamayacağınız belirlenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.