1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dar gelirli aileler müjde:Elektrik faturalarında 103 TL indirim yapılacak! Başvuru yapmak yeterli…
Dar gelirli aileler müjde:Elektrik faturalarında 103 TL indirim yapılacak! Başvuru yapmak yeterli…

Dar gelirli aileler müjde:Elektrik faturalarında 103 TL indirim yapılacak! Başvuru yapmak yeterli…

Bu zorlu günlerde maddi zorluk çeken dar gelirli aileler için devlet tarafından destek ödemeleri hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Son zamanların en merak edilen konularından bir tanesi de bu zorlu süreçlerde verilen elektrik destek ödemeleri oluyor.

A+A-

Geçtiğimiz yıl içerisinde vatandaşların uygun şartları yerine getirmesi ardından başvuru yaparsa uygun görülme durumlarında ödemeler veriliyordu. 2021 yılında da yine hız kesmeden destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. Peki, elektrik yardım ödemeleri kimlere hangi şartlar ile verilecek, ödemeler nereden alınacak?

Geçtiğimiz yıl 2 milyon 22 bin hane içerisine aylık ortalama olarak 103 TL ye kadar artış gösteren elektrik faturası ödemeleri yapıldı. Bu sene içerisinde yine hanelere 106 TL ye varan zamlı ödemeler yapılmada devam ediyor.

PTT elektrik yardım alma şartları

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen yardımlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapmak gerekir. İhtiyaç sahibi olan aileler için devlet tarafından istenen şartları yerine getirme durumlarına göre en az geçtiğimiz yıl en az 53, en fazla 106 TL olarak ödemeler yapıldı. 2021 yılında hangi şartlar ile yardımların ne kadar olacağı hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Evrak teslimleri nereye yapılacak ve hangi evrakların hazırlanması gerekiyor?

Aile bakanlığından dar gelirli aileler için verilen yardımlardan bir tanesi oluyor. Bu noktada PTT elektrik yardımı alabilmek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yardım alıyor olmak gerekir. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı gerekli bilgileri buradan alır ve uygun görülen aileler için ödemeler otomatik bir şekilde yapılır.

Başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

Elektrik destek ödemesi almak için vatandaşlar başvuruların nereye ve nasıl yapıldığını bir hayli merak ediyor. Bu noktada vatandaşların başvuru yapmasına gerek yoktur. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yardım almak yeterli olacaktır. Ardından aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı gerekli bilgileri buradan alır ve ihtiyaç sahibi olan aileleri bu şekilde belirler. Belirlenen aileler için ödemeler otomatik bir şekilde yatırılır. PTT aracılığı ile ödemeler vatandaşlara ulaştırılır.

Elektrik yardım ödemeleri ne kadar verilir?

Elektrik yardım ödemeleri ne kadar olacağı belli oldu. Bu ödemeler;

  1. Hanede 1 - 2 kişi yaşamına devam ediyorsa verilecek ödeme aylık 75 kWh,
  2. Hanede 3 kişi yaşamına devam ediyorsa verilecek ödeme aylık 100 kWh
  3. Hanede 4 kişi yaşamına devam ediyorsa verilecek ödeme aylık 125 kWh,
  4. Hanede 5 ya da daha fazla kişi yaşamına devam ediyorsa verilecek ödeme aylık 150 kWh olarak TL karşılığı ödemeler verilir.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşların maddi durumları düzelene kadar yardımlar verilir. Fakat bu destekler nakdi destek olarak verilmez. Yardımlardan hak kazanmak için vatandaşların faturalarını alarak PTT şubelerine gitmesi gerekir. Eğer fatura daha fazla geldiyse aradaki fark ödenir. Fakat faturalar ödenen destekten daha az gelirse bu kısmı vatandaşlara nakdi olarak verilmez ya da bir sonraki aya devir etmesi söz konusu olmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.