1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dar Gelirli Aileler İçin Düşük Faizli Konut Kredisi Şartları Belli Oldu
Dar Gelirli Aileler İçin Düşük Faizli Konut Kredisi Şartları Belli Oldu

Dar Gelirli Aileler İçin Düşük Faizli Konut Kredisi Şartları Belli Oldu

Hükümet tarafından dar gelirli ailelerin de konut sahibi olması amacıyla devreye sokulan yapı tasarruf sandığı ile dar gelirli ve askeri ücretle çalışanlar çok daha kolay bir şekilde ev sahibi olabilecek.

A+A-

TOKİ tarafından satışa sunulan 100 bin sosyal konut projesine son derece büyük bir ilgi olmasından sonra, alt gelir grubu vatandaşlarımız için yeni konut ihtiyacı bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

TOKİ tarafından satışa sunulan 100 bin sosyal konut için toplama 1 milyon 200 bin başvuru olurken talebin ancak yüzde 8’i karşılanabildi.

Düşük gelir grubu için oluşan bu yoğun talep sonrasında ise yapı tasarruf sandığı modeline ilişkin çalışmaların bir an önce tamamlanması kararı alındığı belirtiliyor.

Yapı Tasarruf Sandığı 2021 Yılında Devreye Giriyor

2021 yılının Haziran ayından itibaren vatandaşların başvurusuna açılması planlanan bu sistem ile dar gelirli ve askeri ücretle çalışan vatandaşlar sanki kira öder gibi ev sahibi olma imkânına sahip olacaklar.

Yapı tasarrufu sandığı ile birlikte bu sisteme katılmak isteyen vatandaşlarla yapılacak sözleşme ile belirlenen tutar sisteme katılan vatandaş tarafından her ay düzenli bir şekilde birikim olacak.

Daha sonra vatandaş ev alırken devlette yasaca belirlenen oranda sandığa katkıda bulunacak. Bu sayede vatandaşların ev alacakları esnada ellerinde çok önemli bir miktar birikmiş olacak.

Sabah Gazetesi yazarı Hazal Kaya tarafından yapılan habere göre 2021 yılının Haziran ayı itibari ile vatandaşların başvurusuna açılacak.  

Dar gelirli vatandaş yeni sistem ile gerçekten kira öder gibi ev sahibi olacak. Sözleşme ile belirlenen tutar için vatandaş her ay düzenli birikim yapacak, ev alırken devlette bu paranın üzerine biriktirilen para tutarına göre belirlenen oranlarda devlet katkısı ödeyerek para biriktiren vatandaşı hibe para ödemesi ile ödüllendirecek. 

Şu anda uygulamada olan konut hesabı sistemi ile 3 sene boyunca düzenli olarak para biriktiren kişilere devlet 30 bin lira katkı parası yani konut hesabı hibe desteği para ödemesi yapıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.