1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Damak Şişmesi Neden Olur?
Damak Şişmesi Neden Olur?

Damak Şişmesi Neden Olur?

Tedaviler rahatsızlıkların altında yatmakta olan sebeplere bağlı bir şekilde değişiklikler de gösterebilmektedir ve yine damak şişmesi durumu devam ediyor veya çok daha kötüleşiyor ise doktora görünmelisiniz.

A+A-

Eğer ki damak şişmeniz var ise bazı alerjiler, gıdalarda olan tahriş edici çeşitli maddeler, kemikler veya sivri gıdalara bağlı bazı yaralanma durumları yine soğuklar, enfeksiyonlar veya damak kanseri gibi bazı rahatsızlıkları içerisinde barındırmakta olan birçok etkenin de bunda payı olabiliyor. Tedaviler rahatsızlıkların altında yatmakta olan sebeplere bağlı bir şekilde değişiklikler de gösterebilmektedir ve yine damak şişmesi durumu devam ediyor veya çok daha kötüleşiyor ise doktora görünmelisiniz.

Damak Şişmesinin Tedavisi

Damak şişmesinin nedenlerini birkaç farklı dal içerisinde incelememiz gerekir aslında. İlki alerjilerdir.  Alerjiler bu hastalığın en yaygın sebepleri arasında yer almaktadır. Vücudun çeşitli zararlı maddelere karşı verdiği bir çeşit reaksiyondur. Genel anlamıyla iltihaplanma ve tahriş ile birlikte kendisini belli etmektedir.

Yine farklı belirtiler de vardır aşırı öksürmek, nefes darlığı, hapşırmak ve kulaklarda, damakta, burunda ve boğaz ile dudaklarda gereğinden fazla kaşınmalar, hırıltılı solunum gibi birçok alerji belirtisi sayabiliriz. Tedavisine gelecek olursak damak şişmesine sebep olan alerjik bazı reaksiyonlardan kaçmalısınız.

Bunun da en önemli yöntemi farkında olmaktır. Birçok vatandaş bu duruma yine çeşitli gıdaların alerjiye neden olduğunu düşünürler ve haklılardır. Şüpheye düştüğünüz takdir de o yemeyi yememelisiniz. Yine balık, yumurta, süt gibi besinler alerjiyi tetikleyen gıdalardır.

Sinüs Enfeksiyonu ve Damak Şişmesi

Yine kafanızda bulunan bazı hava boşluklarının iltihap olması sinüzit olarak isimlendirilmektedir. Bu boşluklar burun içerisinde bulunduğu gibi de yanakların arkalarında ve yine gözlerin etrafında da var. Damak şişmesinin de bir nedeni olan sinüzit hastalığı genel anlamıyla enfeksiyon, alerjiler veya havadaki bazı kimyasallara ve partiküllere maruz kalınması ile beraber olarak meydana gelmektedir. Yüzünüzde duyarlılık veya baskı, ateş ve burun doluluğu ve baş ağrısı, boğaz ağrısı ve öksürme veya bulanık balgam akıntısı da yaşayabilmektesiniz böyle bir durumda.

Tedavisine gelecek olursak sinüziti bazı antibiyotikler ile birlikte tedavi edebilmeniz mümkündür. Sinüslerin tahliyeleri açısından sıcak duş ile birlikte okaliptüs de kullanmanız sizin faydanıza olacaktır. Sinüs enfeksiyonunun da yine erken tedavi edilmesi antibiyotik tedavisine ihtiyaç duyulmakta olan diğer bakteriyel enfeksiyonları da engeller.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.