1. HABERLER

  2. SSK

  3. Cumhurbaşkanı'dan ev hanımlarına müjde! Ev hanımlarına özel evden emeklilik sistemi: başvurular başlıyor İşte tarih...
Cumhurbaşkanı'dan ev hanımlarına müjde! Ev hanımlarına özel evden emeklilik sistemi: başvurular başlıyor İşte tarih...

Cumhurbaşkanı'dan ev hanımlarına müjde! Ev hanımlarına özel evden emeklilik sistemi: başvurular başlıyor İşte tarih...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımları için emeklilik talimatı verdi. Ev hanımları başvurularını yaparak emekliliğe adım atabilirler. Detaylar haberimizde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev hanımlarına emeklilikle ilgili talimat verdiği ve bu konuda son dakika açıklaması yaptığı bildirildi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımları için emeklilik talimatı verdi. Ev hanımları başvurularını yaparak emekliliğe adım atabilirler. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev hanımlarına emeklilikle ilgili talimat verdiği ve bu konuda son dakika açıklaması yaptığı bildirildi. Bu talimat, Türkiye'de ev hanımlarının emeklilik sürecini hızlandırmayı ve onlara yeni bir fırsat sunmayı amaçlıyor.

Bu düzenleme, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında ele alınan ve Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşunun hızlandırılması ve bir an önce faaliyete geçmesi çağrısında bulunuldu. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla birlikte ev hanımlarının emeklilik başvurusu yapabilmeleri için gerekli destek ve kolaylıklar sağlanacaktır.

PRİM ÖDEMELERİNİN ÜÇTE BİRİ KARŞILANACAK

Erdoğan son dakika açıklamasında, gençlerin geleceğine yönelik adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Mehmet Şimşek liderliğindeki çalışmalarla gençlere bedava cep telefonu ve internet gibi avantajların yanı sıra Aile ve Gençlik Bankası'nın da faaliyete geçeceği belirtildi. Seçim döneminde verilen sözlerin yerine getirilmesi için yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerekliliğine de dikkat çekildi.

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla birlikte ev hanımları da emeklilik başvurusu yapabilecek. Ev hanımları başvurularını yaparak emekliliğe adım atabilirler. Başvuru yapıldıktan sonra prim ödemelerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Kalan prim ödemeleri ev hanımlarının kendileri tarafından yapılacak olup, yaş ve prim şartlarını yerine getirdikten sonra ev hanımları emekli olabilecektir.

Bu adım, ev hanımlarına ekonomik bağımsızlık ve sosyal güvenlik sağlamayı amaçlamaktadır. Yıllarca ev işleri ve çocuk bakımı gibi önemli görevleri üstlenen ev kadınları, emeklilik yıllarında zorluklarla karşılaşabilmektedir. Ev hanımlarına emeklilik imkanları sunularak emeklerinin karşılığını almaları ve geleceklerini güvence altına almaları hedeflenmektedir.

Bu gelişme, Türkiye'de ev kadınlarının emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak, sosyal ve ekonomik adaletin sağlanmasına katkı sağlayacak bir adım olarak görülüyor. Ev kadınları için emeklilik haklarına erişim, kadınların ekonomik ve sosyal varlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir ve toplumun genel refahına katkıda bulunabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.