1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Cumhurbaşkanı Talimatıyla Bayram Harçlığı Rekor Seviyeye Ulaştı: Büyük Sürpriz: Bayram Harçlığı 5000 TL'ye Çıktı!
Cumhurbaşkanı Talimatıyla Bayram Harçlığı Rekor Seviyeye Ulaştı: Büyük Sürpriz: Bayram Harçlığı 5000 TL'ye Çıktı!

Cumhurbaşkanı Talimatıyla Bayram Harçlığı Rekor Seviyeye Ulaştı: Büyük Sürpriz: Bayram Harçlığı 5000 TL'ye Çıktı!

Bayram harçlığı haberi son dakika haberi olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bayram harçlığı miktarı artırıldı. Başvuranlara bayram harçlığı olarak 5000 TL verilecektir. Flaş Haber. Bayram harçlığı miktarı artırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçildi.

A+A-

Bayram harçlığı haberi son dakika haberi olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bayram harçlığı miktarı artırıldı. Başvuranlara bayram harçlığı olarak 5000 TL verilecektir.

Flaş Haber. Bayram harçlığı miktarı artırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçildi. Kurban Bayramı öncesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara verilecek bayram harçlığı müjdesini verdi. Dar gelirli ve sosyal yardım alan ailelere verilen bayram harçlığı miktarı da arttı. İşte bayram harçlığı almanın detayları ve şartları haberimizde...

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler için devlet desteği devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hanelere aylık destek ödemesi yaparken bu kez bir haber daha geldi. Bakanlık, Kurban Bayramı öncesi düğmeye bastı. Bakanlık bu kez dar gelirli ve sosyal yardım alan kişilere verilecek bayram harçlığını açıkladı. Bayram harçlığının başlangıç ​​tutarı 2000 TL olarak açıklandı ancak Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bu miktar artırıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bu sabah yapılan duyuruya göre, dar gelirli vatandaşlara verilecek bayram harçlığı miktarı 5000 TL'ye çıkarıldı. Ödemeler başvuru şartı ile yapılacak ve PTT (Postane) aracılığıyla alınacaktır. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere her ay düzenli yardım ulaştıran bakanlık, bu ödemeyi de herhangi bir karşılıksız ve geri ödemesiz yapacak.

BAŞVURU KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu sabah resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından başvuru sahiplerine bayram harçlığı olarak 5000 TL vereceğini duyurdu. Bayram harçlığı ödemesi vatandaşlara kimlik numaralarına göre Haziran ayında Kurban Bayramı'ndan hemen önce yapılacak. Başvurular TC kimlik numarası kullanılarak e-devlet sistemi üzerinden yapılacaktır. Ödemenin PTT üzerinden yapılacağı da belirtildi.

BAYRAM YARDIMI ALMA ŞARTLARI AÇIKLANDI

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bayram harçlığı alma şartları açıklandı. Bugün başlayan başvuru süreci 15 Haziran'a kadar devam edecek. Bayram ödeneğinden yararlanmanın şartı, hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ü kadar olmasıdır. Yani dar gelirli olmak bayram harçlığı almak için yeterlidir.

KİMLİK KARTI İLE PTT'DEN ALABİLİRSİNİZ

Bayram harçlığından yararlanmak isteyenler, başvurularını tamamladıktan sonra e-devlet başvuru sorgulama ekranından sonuçları takip edebilirler. 5.000 TL bayram harçlığı onaylanırsa yeni kimlik kartınız ile PTT şubelerine giderek ödemeden faydalanabilirsiniz.

Ekonomik zorluk yaşayan tüm hanelere desteğini sürdüren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu ödemeyi bir defaya mahsus yapacak. Bayram harçlığını almak isteyen hane halkı, Kurban Bayramı öncesi başvurularını tamamlayıp ödemesini alarak rahat bir nefes alma fırsatı yakalayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.