1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. Cumhurbaşkanı Kararı İle Resmi Gazete'de Yayımlandı! İşsizlik Fonu Yükseltildi: İşsiz Kalmaktan Korkmayacaksınız!
Cumhurbaşkanı Kararı İle Resmi Gazete'de Yayımlandı! İşsizlik Fonu Yükseltildi: İşsiz Kalmaktan Korkmayacaksınız!

Cumhurbaşkanı Kararı İle Resmi Gazete'de Yayımlandı! İşsizlik Fonu Yükseltildi: İşsiz Kalmaktan Korkmayacaksınız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla İşsizlik Sigortası Fonu prim geliri yüzde 30'dan yüzde 50'ye yükseltildi. İşsizlik fonuyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 48'inci maddesine göre belirlenen Cumhurbaşkanlığı kararıyla, amaç için hesaplanacak oranların güncellenmesine karar verildi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla İşsizlik Sigortası Fonu prim geliri yüzde 30'dan yüzde 50'ye yükseltildi. İşsizlik fonuyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 48'inci maddesine göre belirlenen Cumhurbaşkanlığı kararıyla, amaç için hesaplanacak oranların güncellenmesine karar verildi. Böylece, İşsizlik Fonu, bir yıl öncesine kadar gelir oranına göre yüzde 50'ye çıkartılmış oldu.

Daha Fazla Ödeme İmkânı

Alınan kararlar doğrultusunda, işsiz kalan bireyin hak sahibi olması durumunda yüzdelik olarak daha fazla ödeme almasına olanak tanınacak. Bu artışla, çalışan bireylerin vasıflarının yükseltilmesi, istihdamın sağlanması ve işsizliğin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Koruyucu Tedbirler ve Güvence

Kararda, iş gücü piyasasını planlamak ve çalışan bireyin mali ve sosyal haklarına ilişkin koruma sağlamak amacıyla koruyucu tedbirler alınacağı ifade edildi.

İşsizlik Sigortası Fonu Nedir?

Kendi isteği dışında işsiz kalan veya işinden işveren sebebiyle çıkartılan işçilere sağlanan işsizlik sigortası, 1999 yılında kurulmuş olup 2002'den beri işçilerin güvencesi olmaya devam etmektedir. Son 21 yılda 17 milyondan fazla bireyin faydalandığı işsizlik fonu için milyarlarca lira ödeme gerçekleştirilmiştir.

İşten çıkartılmadan önceki son üç yılda 600 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı çalışıp bu primi ödemiş sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı çalışıp prim ödemiş sigortalı işsizlere ise 300 gün işsizlik ödeneği veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.