1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama: Araç fiyatlarındaki balona müdahale edeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama: Araç fiyatlarındaki balona müdahale edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama: Araç fiyatlarındaki balona müdahale edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarıyla ilgili olarak Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu konunun son ayların en büyük gündem maddelerinden biri olduğunu belirterek, ekonomik şartlardan ziyade açgözlülük kaynaklı bu sorunun üzerine gidileceğini vurguladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarıyla ilgili olarak Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu konunun son ayların en büyük gündem maddelerinden biri olduğunu belirterek, ekonomik şartlardan ziyade açgözlülük kaynaklı bu sorunun üzerine gidileceğini vurguladı. Ticaret Bakanlığı'nın denetimlerini daha da sıklaştıracağını söyleyen Erdoğan, stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara izin vermeyeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların mağduriyetlerini göz önünde bulundurarak açıklamalarına devam etti. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki balonun yakından takip edildiğini belirten Erdoğan, ekonomik koşulların yanı sıra açgözlülük nedeniyle ortaya çıkan bu soruna müdahale edileceğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı'nın denetimlerini daha da artırarak stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara engel olacaklarını belirten Erdoğan, hukuk ve serbest piyasa kuralları içerisinde canları yakanlardan hesap soracaklarını vurguladı.

Erdoğan, ayrıca memur maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili süreci başlattıklarını ve 5 Temmuz tarihinde 6 aylık enflasyon oranlarının netleşeceğini söyledi. Enflasyon oranlarının belirlenmesiyle birlikte memur ve emeklilere verilen sözlerin yerine getirileceğini belirten Erdoğan, tatil öncesinde Meclis onayı gerektiren tüm konuları parlamentoya sunacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu vurgulayarak, 2002'de başlatılan Türkiye Aile Destek Programı'ndan bugüne kadar 3,7 milyon kişinin faydalandığını belirtti. Program kapsamında ailelere toplamda 35 milyar liralık destek ödemelerinin yapıldığını aktaran Erdoğan, Türkiye Aile Destek Programı'nın bu yıl da devam edeceğini açıkladı. Aldıkları kararların millete hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.