1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geçti! Sigortalı olanlara 16 bin 500 TL ödeme yapılacak! İşte 16.500 TL ödemeye dair tüm detaylar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geçti! Sigortalı olanlara 16 bin 500 TL ödeme yapılacak! İşte 16.500 TL ödemeye dair tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geçti! Sigortalı olanlara 16 bin 500 TL ödeme yapılacak! İşte 16.500 TL ödemeye dair tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan bir yenilikle, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) sigortalı pervaneye 16 bin 500 TL ödeme yapacak. Bu ödemenin karşılıksız olarak alındığı belirtiliyor. Ancak, ödeme için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. SGK, ödemenin sigortalı olması için sağlanacağını beyan ve ibraz edilmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan bir yenilikle, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) sigortalı pervaneye 16 bin 500 TL ödeme yapacak. Bu ödemenin karşılıksız olarak alındığı belirtiliyor. Ancak, ödeme için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor.

SGK, ödemenin sigortalı olması için sağlanacağını beyan ve ibraz edilmesi gerektiğini belirtti. Ödemenin ekonomik kullanımına yardımcı olacaklarını düşünüyorlar.

16.500 TL ödeme emri için, müracaat eden görevli SGK kayıtlarının olması ve 90 gün üzerinden prim ödemelerinin yapılmış olması gerekiyor. Başvuru için gereken dilekçeler SGK'ya teslim edilmeli.

SGK'nın Açıklamasına göre, 16 bin 500 TL'lik ödeme için başvurular anneler tarafından yapılmalıdır. Kadınların doğum yapması durumunda ortaya çıkan olan ödemenin ayrıntıları, hamileliğin belgelenmesi arasında yer alıyor. Projede, minimum tüketim anne adayına 112 gün izinli olduğu dönem için 16.103 TL ödeniyor. Ancak, bu ödeme için annenin doğumdan önce ve doğumdan sonra gönderin 16 hafta mecburi izin kullanması gerekiyor.

Doğum izni sonrasında SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor. İzin süresi çalışman ve koruma aktif olan anneler, toplu ödemelerini alabiliyorlar.

14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerle birlikte çeşitli kurumlar yeni açılımlarını açıklıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geçtiğimiz günlerde aktif sigortalı vatandaşların 16 bin 500 TL'yi bedelsiz olarak alacağını duyurdu. Ancak bu ödemeyi kimler alabilir ve şartları nelerdir?

SGK, ödemenin sigortalı vatandaşlara yapılacağını ve yazılı başvuru yapılması gerektiğini açıkladı. Sigortalı vatandaşlara sağlanan destekler bu zor günlerde pek çok kişinin tesellisi olacaktır.

16.500 TL'lik ödemeye hak kazanabilmek için vatandaşların en az 90 gün primlerini ödemiş olması gerekiyor. Gerekli başvuru formlarının SGK'ya iletilmesi gerekmektedir.

SGK'nın açıklamasına göre anneler ödemeye hak kazanıyor. Hamile anneler için hamilelik kanıtı istenecektir. Girişim kapsamında çalışan annelere 112 gün izin veriliyor ve bu süre boyunca 16.103 TL maaş alıyorlar. Ödemeyi alabilmek için annenin doğumdan önce ve doğumdan sonra 16 hafta zorunlu izin alması gerekir.

Annelerin izinlerini tamamladıktan sonra SGK'ya başvurmaları ve başvuru formlarını teslim etmeleri gerekmektedir. Anne, izin süresi boyunca çalışmıyorsa ve aktif bir sigorta poliçesi varsa, ödemeye hak kazanır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.