1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çeken Berat Albayrak Açıklaması! İstifasını Devlet Bahçeli'mi İstedi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çeken Berat Albayrak Açıklaması! İstifasını Devlet Bahçeli'mi İstedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dikkat Çeken Berat Albayrak Açıklaması! İstifasını Devlet Bahçeli'mi İstedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında meydana gelen kabine toplantısında son noktaya gelindi. Geçtiğimiz haftalarda istifa eden Berat Albayrak hakkında da açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında meydana gelen kabine toplantısında son noktaya gelindi. Geçtiğimiz haftalarda istifa eden Berat Albayrak hakkında da açıklamalarda bulundu.

AKP’li sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından farklı açıklamaları ile dikkatleri çekti. Sayın Erdoğan onu ile ilgili olarak; ‘’ Hazine ve maliye bakanlığı kapsamında görev değişikliği yapmayı tercih ettik. Meydana gelen bu görev değişikliği küresel bir düzey ile siyasi ve ekonomik anlamda meydana gelmesi uygun şekilde ülkemiz için hukuk ve ekonomi alanlarında köklü değişiklik yapıldığı zamanla eş zamanlı olmuştur. ‘’ şeklinde açıklaması ile dikkatleri çekti.

Köklü değişiklik yapıldığı zamana denk geldi…

'Siyasi ve ekonomik değişim ile beraber meydana gelen dalga sınırları aşacak derecede meydana gelen sonuçlar doğurarak etki ve gücünün artmasına neden oldu. ‘’ tarzında açıklamasına devam eden Erdoğan konuşmasına devam etti. ''Ortalama olarak son 18 yıllık bir süreç ile Türkiye'yi tarihin en büyük demokrasi ile beraber kalkınma reformları kapsamında tanıştırmış bir yönetim izleyerek her an ülkemizi yeni döneme daha iyi bir şekilde hazırlıyoruz. Bu anlarda zihniyet olarak tek parti devri faşizminden pek de öteye geçememiş olanlar aslında bizlerde meydana gelen değişim ve reform başarılarımızın yanı sıra ürünlerimizden gelen sonuçlarını tabu haline getirmek için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor. Fakat değişim dinamik olarak ilerleyen bir süreçtir. Bu anlarda ortaya çıkan şartlar ile beraber ihtiyaçlara göre de sürekli yeni adımlar atmak gerektirir. Biz bu anlarda reform gündeminden hiç kopmayı düşünmedik ve bunu yaptık da. Dünyada meydana gelen gelişmelere uygun bir şekilde her an daha da hedef büyüterek geniş kapsamlı yeni reformlar ile beraber yolumuza devam ederek gidiyoruz. Adalet, kalkınma, hukuk, ekonomi, özgürlük, güvenliğin her anlamda birbirini en iyi şekilde tamamlayan iki yargı olarak kabul eden bir anlayış ile beraber milletimizin huzurunda olmayı tercih ettik. Adalet, özgürlük, eşitlik ve insan hakları temelli bir şekilde yer alan normlar sisteminin inşasından yana herkes için uygun göre olduk. Önümüzde olan her dönem için de bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğimizi rahatlık ile aktarabilirim. Demokrasinin her anlamda işlerliğini daha üst düzeylere kadar arttırarak hukukun üstünlüğünü en iyi şekilde güçlendirerek, ekonomi alanında da vatandaşlar için yeni fırsatlar için adım atmaya kararlı olarak ilerliyoruz. Geçtiğimiz hafta meydana gelen kabine toplantısı sırasında Hazine ve Maliye Bakanlığımızda bir görev değişikliğine gitme kararı aldık.  Görev hayatı için artık affını isteyen Berat Albayrak'ın bu talebini geri çevirmek yerine kabul ederek Lütfi Elvan arkadaşımızı bu alanda yer alması için görevlendirdik. Bu görev değişiklikleri ile beraber aslında genel olarak küresel düzeyde siyasi ve ekonomik değişime en uygun şekilde devam etmek istedik. Bu da ülkemizde hukuk ve ekonomi alanlarında en iyi şekilde köklü değişiklik yapmaya başladığımız zamana denk düşmüştür'' ifadeleri ile dikkatler çekti.

Peki, gerçekten istifayı Bahçeli mi istedi?

Gelen haberlere göre geçtiğimiz hafta görev hayatından affını isteyen Berat Albayrak’tan bu durumu MHP genel başkanı Devlet Bahçeli mi istedi? Bu gelen haberler doğru mu? Albayrak sosyal medya hesabından görev affını isterken yaptığı paylaşım sırasında yazdığı ‘’ At izi it izine karıştı ‘’ sözleri kafalarda farklı soru işaretleri olmasına neden olurken farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gazeteci Levent Gültekin katıldığı program sırsında ülke gündemi için çarpıcı açıklamalarda bulunarak dikkatleri üzerine çekti.

Yaptığı iddialara göre; Cumhur ittifakı kapsamında ciddi anlamda tartışmaların olduğu, hazine ve maliye bakanlığı görevinde Berat Albayrak’ın MHP genel başkanı Bahçeli istifa etmesini istedi sözleri yankı oluşturdu.

Askıda ekmek…

MHP kapsamında en çok tartışılan konulardan bir tanesi olan askıda ekmek çıkışına değinerek ‘’ muhtemel bir şekilde Berat Albayrak yıpratma operasyonu yani ekonomik anlamda yıkımlara dikkat çekmek için ‘’ iddiası ile kafaları karıştırdı.

Zorunda kaldı…

MHP kapsamında gelen ısrar ile beraber ‘’ Berat Albayrak artık ülke ekonomisine ciddi anlamda zarar veriyor. ‘’ tarzında söylemi ile sayın Cumhurbaşkanını bu konu ile ilgili uyardığını da ihtimal dahilinde sayarken artık sayın Cumhurbaşkanının da bu duruma karşı daha fazla direnememiş olma ihtimali ile hazine ve maliye bakanını görevden almak zorunda kaldı ‘’ tarzında sözleri yankı oluşturdu.

Bahçeli’nin talebi…

Gültekin; her ne kadar MHP’nin tek rahatsız olduğu konu ekonomi olmasa bile birkaç kaynaktan da doğruladığı bilgiler kapsamında Cumhur İttifakı ile aralarındaki büyük kavga ve bunların ayrıntılarının birkaç güne ortaya çıkacağını aktardı. İktidarını rahat bir şekilde sürdürmeye devam etmek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artık bu talebi kabul etmek dışında başka bir şansı da bulunmuyordu.

Erdoğan, Albayrak’a sert bir tepki gösterdi…

Gültekin bir yandan da sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak’a fedakarlık yapması talebinde bulunmuş olduğunu ve damat bakanın da bu kapsamda fedakarlık talebini kabul etmediğini iddia etti. Bu kapsamda; ‘’ Berat Albayrak; Erdoğan yalnız kalmak ile yüzleşeceğini ve MHP’nin bu kapsamda iyice teslim olmak zorunda kalacağını düşünerek direnç gösterdi ama yine de Erdoğan bu kapsamda Hadi oradan ‘’ tarzından sözlerin peşine istifa sürecinin meydana gelme ihtimallerini aktardı.

Erdoğan ittifak vurgusunu yapmıyor…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan son bir haftalık süreç içerisinde yaptığı açıklamalara bakılacak olduğu zaman Cumhur ittifakı ile ilgili vurgu yapmıyor. Hatta bunun tam tersi olarak en ufak bir söz ile dahi ağzına almıyor. Bunun yanı sıra Bahçeli ile beraber kapalı Maraş piknik programında bulunan fotoğraflarda Bahçeli’nin yer almaması ve Anadolu Ajansı kapsamında Maraş haberleri sırasında MHP liderini pek anmamış olması da dikkatleri çekiyor. Bir yandan gelen iddialara göre sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Devlet Bahçeli aynı uçuş ile değil farklı uçaklar ile Maraş’a gittiler.

Hedefte ne var?

Son günlerde meydana gelen bu gelişmeler ve iktidar taraflarından dile gelen demokrasi ve hukuk reform söylemlerinin hedefi ise küçük ortak olarak yer alan MHP… Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan damadı olan Berat Albayrak’ı bu kapsamda feda etti ama hala kulislerde yükselişlere geçen MHP taleplerinden dolayı da ittifakın pek de uzun süreli olmayacağı düşünceleri dikkatleri çekiyor.

Kulislerde neler görüşülüyor?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın gerekli bürokrasi hakimiyetini eskisine oran ile kayıp ettiği ve artık yeter noktasına kadar eriştiğinin iddialar arasında yer alması dikkatleri çekiyor. Yargıda bulunan reform çıkışlarının da ardından adliyelerde yer alan MHP kadrolarına karşı operasyon hedefleri ile ortaya çıkması kulislerden gelen fısıltılar arasında…

Sürpriz olacak mı?

Son zamanlarda meydana gelen bu restleşme durumlarına rağmen sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Devlet Bahçeli hala her an el sıkışma ihtimalleri kuvvetli durumlardan bir tanesi olduğunu göz ardı etmemek gerekir. İttifak durumları daha önce de çatırdama durumları ile yüz yüze kalsa bile siyasetin zorluklarından dolayı iki lider zorunlu bir şekilde biri birilerine bağlanmıştı. Tarzında gelen sözler büyük yankı oluşturacak gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.