1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çarpıcı açıklamalar! Kısa çalışma ödenekleri uzatılacak…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çarpıcı açıklamalar! Kısa çalışma ödenekleri uzatılacak…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çarpıcı açıklamalar! Kısa çalışma ödenekleri uzatılacak…

Gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kısa çalışma ödenekleri ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bu süreç içerisinde; "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık.

A+A-

Gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kısa çalışma ödenekleri ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bu süreç içerisinde; "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık. Turizm sektöründe mayısta sona erecek KDV indirimlerinin Haziran sonuna kadar devam edecek" ifadelerine yer verdi. Türkiye esnaf ve sanatkarları konfederasyonu başkanı olarak görevine devam eden Bendevi Palandöken işçi ve işveren vatandaşlar açısından kısa çalışma ödenekleri için verilen kısa çalışma ödenekleri sürelerinin uzatılmasını olumlu bir şekilde karşıladıklarını dile getirdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman tüm sektörü çok yakından ilgilendiren ve her alanda geçerli olacak şekilde nisan, mayıs ve haziran aylarını da içine alarak kısa çalışma ödeneklerine hız kesmeden devam edilecek olduğuna dair kararlar verilmeye devam edildi.

Erdoğan tarafından gelen açıklamalar sırasında bir yandan da turizm haftası olmasından ötürü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı külliyesine kabul ederek yer verdi. Toplantı sırasında değerlendirme yapan Erdoğan bir yandan da milletin evinde turizm sektörünün temsilcileri ile beraber verimli bir şekilde istişarelerde bulunduklarını dile getirdi. Toplantı sırasında turizm sektörü üzerinde meydana gelen sorunları, bu konu hakkında meydana gelen beklentilerin gözlerden geçiriliyor olduğu, sektörel olarak yer alan kazanımlar ile beraber daha ileri nasıl götürülebilecek olduğunu ele aldıklarını dile getirdi. Bu süreç içerisinde ifadelerine ise; "Toplantımız esnasında sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilme kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık." Sözleri ile devam etti.

Esnaf bu durumdan çok mutlu…

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklama sırasında kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını olumlu karşılanıyor olduğuna dair ifadeleri dile getirdi. Bir yandan da Palandöken ”Pandemidönemi içerisindekısa çalışma ödeneğinin uzaması gerçekten de son derece mantıklı. Çalışma hayatına devam eden ve işvereni mutlu edecek bir gelişme olarak meydana geldi. Bu durum olması ile beraber kısa çalışma ödeneği, işçi çıkarma yasağının devam etmesi karşısında birlikte işverene de işçiye de büyük destek olmaya hız kesmeden devam edecek. Devletin vermiş olduğu desteklerin bu kadar iyi bir şekilde uzatılması işveren açısından oldukça önemli olarak devam ediyor” şeklinde açıklamalarına yer verdi.

Enflasyonda düşüşler devam diyor…

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklama sırasında stopaj oranlarının ortalama olarak yüzde 20 seviyesinden yüzde onlara kadar indiğini dile getirdi. Bir yandan da KDV2nnin bazı sektörler içerisinde şu an yüzde 18 seviyelerinden yüzde 8 seviyelerine kadar yeniden çekilmesi ile iyileşmeler meydana geldi. Kira stopajları üzerinde komple kaldırılmasın dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken kapalı olarak yer ala dükkanlar için hala stopaj vergilerinin ödeniyor olduğunu bu durumdan da gerçekten rahatsız olduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.