1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 16 milyon emekliye 2 yeni müjde daha: Çifte zam yolda, fiyatı duyanlar inanamıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 16 milyon emekliye 2 yeni müjde daha: Çifte zam yolda, fiyatı duyanlar inanamıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 16 milyon emekliye 2 yeni müjde daha: Çifte zam yolda, fiyatı duyanlar inanamıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere iki müjde daha verdi. Emeklilik yardımlarında iki kat artış olacak ve rakamlar hayret verici. Artış asgari emeklilik ikramiyesini, şu anda 7 bin 500 TL alan bayram ikramiyesini etkileyecek. Seçimlerin bitmesiyle birlikte gözler artık kıdem tazminatı zam oranlarının açıklanmasına çevrildi. Faiz oranlarının bayram öncesi açıklanacağı açıklandı.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere iki müjde daha verdi. Emeklilik yardımlarında iki kat artış olacak ve rakamlar hayret verici. Artış asgari emeklilik ikramiyesini, şu anda 7 bin 500 TL alan bayram ikramiyesini etkileyecek. Seçimlerin bitmesiyle birlikte gözler artık kıdem tazminatı zam oranlarının açıklanmasına çevrildi. Faiz oranlarının bayram öncesi açıklanacağı açıklandı. Milyonlarca emekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zamla ilgili açıklamasını merakla bekliyor. İşte kıdem tazminatı zamlarıyla ilgili son gelişmeler.

Emekliler 2023'ün başından beri müjdeli haberi alıyor. Şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için ilk müjdeyi vererek asgari emeklilik ikramiyesini 7 bin 500 TL'ye çıkardı. Bayram ikramiyesinin de 900 TL ilave edilerek 2 bin TL'ye çıkarılacağı açıklandı. Ancak 2023 yılında emekliler için müjdeli haber bununla da kalmadı.

Daha olumlu haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklileri bekleyen iki heyecan verici duyurusu daha var: Emekli ikramiyelerinde artış ve bayram ikramiyesinde artış. Ayrıca, kıdem tazminatı artış oranları da kesinleşme aşamasındadır. Emekli ikramiyesi artışları ve tatil ikramiyesi ile ilgili en son gelişmelerden haberdar olun.

ASGARİ EMEKLİLİK YARDIMI 10.000 TL OLACAK

Emeklilik haklarına ilişkin önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. İlk duyuru, asgari emeklilik ödeneğindeki artışla ilgili. Emeklilik yardımlarındaki artış yüzdesi yavaş yavaş netleşiyor. Mart ayında 7 bin 500 TL'ye çıkarılan asgari emeklilik ikramiyesinin Temmuz'dan itibaren 10 bin TL'ye çıkacağı tahmin ediliyor. Artışa ilişkin karar, Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra açıklanacak.

7 BİN 500 TL VE ÜZERİNDEN KAZANAN EMEKLİLERE YÜZDE 45 ARTIŞ

Bir diğer güzel haber de 7 bin 500 TL ve üzeri emekliler için. 7 bin 500 TL'nin üzerinde kazanan emekliler için kademeli artışlar uygulanacak. Daha düşük gelirli emekliler yüzde 45, daha yüksek gelirli emekliler ise yüzde 35'e varan zam alacak. Bu konuda net bir açıklama Haziran ayı enflasyon verilerinin kesinleşmesinden sonra yapılacak.

EMEKLİLERE BAYRAM PAYINDA REKOR ARTIŞ

Emeklileri endişelendiren bir diğer konu ise Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesine yapılacak zam. Henüz resmi bir doğrulama olmasa da bu hafta somut bilgilerin verilmesi bekleniyor. Söylentilere göre bayram ikramiyesi %50 artarak 3.000 TL'ye ulaşacak. Bayram ikramiyesinin ödeme tarihlerinin 15 Haziran civarında olduğu tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram öncesi kabineyi bir kez daha toplayarak maaş zamlarına ilişkin net bir açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.