1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da Önemli Açıklamalarda Bulundu! 'Yeni Bir Ekonomik Kurutuluş Savaşı Veriyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da Önemli Açıklamalarda Bulundu! 'Yeni Bir Ekonomik Kurutuluş Savaşı Veriyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da Önemli Açıklamalarda Bulundu! 'Yeni Bir Ekonomik Kurutuluş Savaşı Veriyoruz'

Son dönemlerde Türkiye ekonomi de zor durumlar yaşıyor. Önce Suudi Arabistan sonrasında Fransa ile başlanan boykotlar sonrasında üreticiler ve şirketler zor durumda kalmıştı. Bugün ekonomiye dair konuşmalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu açıklamalarda bulundu. "Ülkemizi ekonomi alanından kuşatmaya çalışanlara cevabımızı yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz" dedi.

A+A-

Son dönemlerde Türkiye ekonomi de zor durumlar yaşıyor. Önce Suudi Arabistan sonrasında Fransa ile başlanan boykotlar sonrasında üreticiler ve şirketler zor durumda kalmıştı. Bugün ekonomiye dair konuşmalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu açıklamalarda bulundu. "Ülkemizi ekonomi alanından kuşatmaya çalışanlara cevabımızı yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz" 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Van ilinde düzenlenen İl Kongresinde açıklamalarda bulundu. Ülke içerisinde yer alan ekonomik şartlar ile ilgili konuşan Erdoğan çarpıcı ifadelerde bulundu.

ERDOĞAN: YENİ BİR EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek dış politika gerek ise iç politikada ekonomi ile ilgili verilen mücadelelere dair Van İl Kongresi merkezinde açıklamalarda bulundu. Zor süreçten geçtiklerini açıklayan Erdoğan korona virüs pandemisi Türkiye'de olumsuz etkilerinin olduğundan bahsetti.

İşyerlerine kredi desteği sağlandığı açıklanırken, ihtiyaç sahibi insanlara da gerekli ödemeler yapıldığını belirtti. Ekonomi anlamında bir kurtuluş savaşı mücadelesi verdiklerini açıklayan Erdoğan bu dönemin uzun vadede tersine döneceğini de belirtti.

Ekonomi alanında gerçekleştirilen değişimler ile yeni bir yapılanmaya girdiklerini belirten Erdoğan, bu yapılan değişimin en az kapitülasyonlar kadar büyük bir önem arz ettiğini dinleyicilerle paylaştı.

Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarından özetler ise nutuk.com.tr adresinde yer alıyor...

  • Ekonomimizi bir yandan korona virüsü salgının sıkıntılarına bir yandan da yapılan saldırılara karşı ayakta tutuyoruz.
  • 40 milyar liralık karşılıksız nakit desteği sağladık. Görülmemiş kredi ve vergi teşviklerini devreye soktuk. İhtiyaca öre yeni teşvik paketleri hazırlayıp uygulamaya alıyoruz.
  • Böyle dönemler aynı zamanda cesur kararlar ile çok büyük atılımların da fırsatlarıdır. Ülkemizi kuşatmaya kalktılar istiklal ve istikbalimize canımız pahasına karşı çıkarak karşılık verdik.
  • Ülkemizi ekonomi alanından kuşatmaya çalışanlara cevabımızı da yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz.
  • Ekonomide gerçekleştirdiğimiz büyük yapısal değişim, en az kapitülasyonların kaldırılması kadar tarihi anlama sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.