1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlere 10 GB Ücretsiz İnternet Desteğini Açıkladı! 10 GB İnternet Desteği Ne Zaman Başlıyor, Şartlar Neler?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlere 10 GB Ücretsiz İnternet Desteğini Açıkladı! 10 GB İnternet Desteği Ne Zaman Başlıyor, Şartlar Neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlere 10 GB Ücretsiz İnternet Desteğini Açıkladı! 10 GB İnternet Desteği Ne Zaman Başlıyor, Şartlar Neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gençlere sunulacak olan 10 GB ücretsiz internet desteği ayrıntıları belirlendi. Özellikle üniversite öğrencilerini hedefleyen bu destek, 12 ay boyunca aylık 10 GB internet kotasını içeriyor. Gençler, bu ayrıcalığı ekim ayı itibariyle kullanmaya başlayabilecekler. 10 GB İnternet Desteği Ne Zaman Başlıyor, Şartlar Neler?

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gençlere sunulacak olan 10 GB ücretsiz internet desteği ayrıntıları belirlendi. Özellikle üniversite öğrencilerini hedefleyen bu destek, 12 ay boyunca aylık 10 GB internet kotasını içeriyor. Gençler, bu ayrıcalığı ekim ayı itibariyle kullanmaya başlayabilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında gençlere yönelik desteklerin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Üniversiteli gençler için özellikle düşünülen bu destek, aylık 10 GB internet kotasını içeriyor ve bir hatla sınırlı olarak 12 ay boyunca sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin bu internet hakkını tercih ettikleri herhangi bir mobil şebeke operatörü üzerinden kullanabileceklerini açıkladı.

10 GB İNTERNET NE ZAMAN VERİLECEK?

Bu önemli destek paketiyle ilgili mali sorumluluk operatörlerin değil, devletin üstleniyor olacak. Öğrenciler, ekim ayında 10 GB ücretsiz interneti kullanmaya başlayabilecekler. Ancak bu desteği alabilmek için öğrencilerin kendi adlarına tanımlanmış bir hatlarının olması gerekiyor.

Bu nedenle, kötüye kullanımı ve yanlış anlaşılmaları önlemek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve operatörler arasında görüşmeler devam ediyor.

Yüksek Lisans ve Açık Öğretim Dışında

Bu düzenleme şu an için master, yüksek lisans ve açık öğretim öğrencilerini kapsamıyor. Hangi grupların destekten faydalanacağı veya dışında kalacağı konusu Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Erdoğan ayrıca, "Üniversiteli gençlere, piyasa satış fiyatı 9.500 TL'yi aşmayan cep telefonları ve bilgisayarlar için toplamda 5.500 TL'ye kadar teknolojik cihaz desteği sağlayacağız" diyerek gençlere teknoloji desteği de sunacaklarını duyurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.