1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Hesaplara anında yatacak! 7 bin TL hibe destekleri geliyor…
Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Hesaplara anında yatacak! 7 bin TL hibe destekleri geliyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Hesaplara anında yatacak! 7 bin TL hibe destekleri geliyor…

Milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği müjdeli haberler gelmeye başladı. Recep Tayip Erdoğan tarafından merakla beklenen açıklama geldi. 3 ay boyunca 1000 TL değerinde hibe destekleri verilirken 750 TL kira destek ödemeleri için flaş açıklamalar belli oldu. Ödeme her ne kadar 3 ay olarak açıklansa bile bu sefer gelen açıklamalar ile beraber 4 ay boyunca devam edecek.

A+A-

Milyonlarca vatandaşın uzun zamandır beklediği müjdeli haberler gelmeye başladı. Recep Tayip Erdoğan tarafından merakla beklenen açıklama geldi. 3 ay boyunca 1000 TL değerinde hibe destekleri verilirken 750 TL kira destek ödemeleri için flaş açıklamalar belli oldu. Ödeme her ne kadar 3 ay olarak açıklansa bile bu sefer gelen açıklamalar ile beraber 4 ay boyunca devam edecek. Büyük şehirlerde meydana gelen gelir kayıpları için 4 bin TL, kira yardımları için de 3 bin TL olarak ödemeler verilecek. Diğer geri kalan iller için ise 6 bin TL olarak verilecek. Başvurular 31 Mayıs 23:59 sularına kadar e devlet aracılığı ile devam edecek.

Kira, gelir kaybı ile ciro kaybı gibi gelecek düzenlemeler geçtiğimiz aralık ayı içerisinde resmi gazetede yayına alındı. 3 ay olarak verilecek destekler belli oldu. Ödeme her ne kadar 3 ay olarak açıklansa bile bu sefer gelen açıklamalar ile beraber 4 ay boyunca devam edecek. Büyük şehirlerde meydana gelen gelir kayıpları için 4 bin TL, kira yardımları için de 3 bin TL olarak ödemeler verilecek. Diğer geri kalan iller için ise 6 bin TL olarak verilecek. Büyük şehirler için kira destekleri 1000 TL olarak verilirken küçük şehirler için de 750 TL olarak ödenecek. E devlet aracılığı ile verilen destek ödeme başvuruları olumlu sonuçlandığı zaman esnafların hesaplarına yatırılacak.

Ödemeler 4 aya çıktı…

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gelen açıklama sırasında; "Salgının,  faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 lira gelir  desteğiyle, 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteği süresini 1 ay daha  uzatıyoruz" sözlerine yer verildi.

Yapılan açıklamalara bakılacak olduğu zaman başvuru süreçleri bir ay daha uzatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.