1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 İhracat Rakamlarını Açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 İhracat Rakamlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 İhracat Rakamlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen programda, 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı.

A+A-

Bugün 2021'in dış ticaretini değerlendirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. 2023 yaklaşırken Türkiye ekonomide kabuk değiştirmekte, artık farklı bir lige çıkmaktadır. Elde ettiğimiz başarılarda ihracatımızın ciddi payı vardır. İhracatçılarımız akıncı ruhu ile çalışmış, üretmiş, istihdam oluşturmuş, ürettiklerini satma başarısı göstermiştir. Türk ekonomisinin alperenleri olarak gördüğüm tüm ihracatçılarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. 

Kısaca geçen seneye dair değerlendirmeleri paylaşmak istiyorum. İnsanlık olarak 2 yıldır son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Ekonomiden turizme, eğitimden beşeri ilişkilere kadar hayatın her alanını olumsuz etkiledi. Pek çok yerde yaşanan sıkıntıları hepimiz hazırlıyoruz. Güçlü sağlık altyapı avantajlarını en etkin şekilde kullanarak salgın sürecini yönettik. Destek ve teşviklerle vatandaşımızın, işverenimizin yanında olduk. Milletin felaketinden siyasi rant devşirme peşinde koşan muhalefetin abuk sabuk tekliflerine rağmen Türk ekonomisine asla kontak kapattırmadık.

Türkiye dünyanın birçok ülkesinden farklı olarak devletin tüm kurumları arasındaki koordinasyonu en üst düzeyde tutmuş, zaman ve kaynak israfı yaşanmamıştır. Böylece sağlık hizmetlerinin yanı sıra ekonomi ve kamu güvenliğinde de ciddi hiçbir zafiyetle karşılaşmadık. Attığımız adımlarda 2 yıla ait ekonomik veriler Türkiye'nin başarısını açıkça ifade ediyor. Türkiye 2020 yılını büyüme ile kapatan 2 ülkeden biri olmuştur. Küresel ekonominin yüzde 3.4 küçüldüğü dönemde biz 1.8 büyüme kaydettik.

Türkiye ekonomisi 2021 Ekim ayı itibarıyla salgın öncesi döneme göre 2 milyon ilave istihdam oluşturmuştur.

2021 İHRACAT RAKAMI

Geçen yılın 3. çeyreği itibarıyla ülkemizin küresel ticaretten aldığı pay ilk kez yüzde 1'in üzerine çıkmıştır.  Buradan büyük bir gururla ifade etmek isterim ki, 2021 toplam ihracatımız geçen yılan göre 32,9 oranında artışla, 225 milyar 368 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.