1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Cumhur İttifakı'na Bir Soğuk Duş Daha..! Belediye Başkanlığı Anketinde Çarpıcı Sonuç Ortaya Çıktı
Cumhur İttifakı'na Bir Soğuk Duş Daha..! Belediye Başkanlığı Anketinde Çarpıcı Sonuç Ortaya Çıktı

Cumhur İttifakı'na Bir Soğuk Duş Daha..! Belediye Başkanlığı Anketinde Çarpıcı Sonuç Ortaya Çıktı

Kemal Özkiraz, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da Millet İttifakı'nın belediyelerinin güçlendiğini ve güçlerini muhafaza etmeye devam ettiğini dile getiren Özkiraz, Bursa'yı da son anketle beraber Cumhur İttifakı'nın kaybettiğini açıkladı.

A+A-

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, son yapılan anketi sosyal ağ hesabından paylaştı. Ankette katılımcılara, "Büyükşehir belediye başkanı bir kez daha aday olursa oy tercihiniz nasıl olur?" sorusu soruldu.

İstanbul'da yaşamakta olan katılımcıların % 52,1'i "Kesinlikle oy veririm", % 35,9 "Kesinlikle oy vermem" cevabını verirken, Ankara için % 52,4 oy vereceğini, % 36,2 ise oy vermeyeceğini söyledi.

İzmir için % 58,4 oy vereceğini söylerken, % 29,8 oy vermeyeceğini söyledi. Antalya'da da % 50,3 oy vereceğini, % 43,4 oy vermeyeceğini ifade ederken en çok şaşırtan sonuçlar ise Bursa'dan geldi. Bursalı katılımcıların % 42,1 oy vereceğini söylerken, % 45,9'u kesinlikle oy vermeyeceğini belirtti.

Adana için bakıldığında, % 53,5 oy vereceğini, % 34,8 vermeyeceğini söyledi. Mersin'de de Millet İttifakı oylarını daha da artırdı. Oy vereceğini söyleyenlerin oranı % 55,9 oldu.

Kocaeli'de % 49,8 oy vereceğini söylerken % 42,1 oy vermeyeceğini ifade etti. Son seçimlerde AKP'nin kazandığı Kocaeli'nde üstünlük hâlâ AKP'de.

AKP'nin kazandığı Denizli'de ise katılımcıların % 45,6'sı belediye başkanına oy verebileceğini söylerken, % 46,9'u kesinlikle oy vermeyeceğini söyledi.

Kemal Özkiraz, Cumhur İttifakı'ndaki belediyelere değindi ve "Balıkesir'de Ahmet AKIN etkisi güçlenerek sürüyor. Balıkesir kesin olarak el değiştirecek. Manisa belediye başkanı başarılı bulunuyor ancak MHP'ye karşı gelişen rüzgar oy kaybına sebep oluyor.

Şanlıurfa AKP'nin en çok oy kaybettiği belediyelerden birisi. Kahramanmaraş da AKP hâlâ çok kuvvetli. Samsun Cumhur İttifakı'nın başarısız belediyelerinden birisi, burda ittifak sağlanırsa İYİ Parti adayı seçimleri kazanacaktır. Ordu da benzer bir durum gelişebilir fakat hâlâ AKP önde. Diğer illerde değişiklik beklenmemeli" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.