1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Corona Virüs Aşısı Tecillendi..! Dünya Bu Habere Sevindi!
Corona Virüs Aşısı Tecillendi..! Dünya Bu Habere Sevindi!

Corona Virüs Aşısı Tecillendi..! Dünya Bu Habere Sevindi!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 20 milyondan fazla insanı enfekte eden corona virüsü hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Bilim adamları her taraftan aşı geliştirmek için çalışmaya devam ederken, Rusya'dan cesaret verici haberler geldi. Rusya, bir corona virüs aşısı geliştirdiğini ve aşıyı tescil ettirdiğini duyurdu. Korona virüsüne aşı bulundu mu? Detaylar son dakika haber metninde...

A+A-

Rusya açıkladı: Corona virüsü aşısı tescil edildi!

Devlet Başkanı Vladimir Putin, Corona ile mücadelede kritik öneme sahip aşının müjdesini verdi. Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının tescil edildiğini ve böylece Rusya'nın aşıyı tescil ettiren ilk ülke olmayı başardığını açıkladı.

Korona Virüs Aşısı

Putin yaptığı açıklamalarda, aşının etkin bir şekilde bağışıklık yarattığını ve kızlarından birinin bu aşıyı yaptırdığını ve bir noktada aşı deneyine katıldığını belirtti. Ayrıca kızının aşılamadan sonra ateşinin 38 dereceye yükseldiğini, ancak ertesi gün 37 derecenin biraz üzerinde olduğunu belirtti. İkinci enjeksiyondan sonra yine biraz ateşi olduğunu ve sonra her şeyin kaybolduğunu açıkladı. Tüm bunların dışında bir an önce aşının seri üretimine başlayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum